Jump to content

Kempingezz függősátorban!

2014. 07. 15. 13:04

Sokan ódzkodnak a sátrazástól, pedig a szerelmeddel merő romantika, gyerekekkel kész kalandregény, baráti társasággal pedig mintha visszautaznál a gimnazista éveidbe. És már a fákon is sátrazhatunk.

Kempingezni manapság jóval elitebb dolog, mint a rendszerváltás előtti időkben. Akkoriban ugyanis – tisztelet a kivételnek -, a kempingek vizesblokkjai enyhén szólva nem voltak higiénikusak. Ma viszont a magyar kempingek többsége idomult a környező nyugati országokban tapasztalt kemping-színvonalhoz, így most már itthon is akadnak olyan helyek, ahol szinte óránkét takarítják a fürdő- és wc helyiségeket.

Jó, a sátrazásnál le kell mondani a kényelmes pihe-puha ágyról, viszont olyan matracok kaphatók már, amelyekkel nem olyan kínszenvedés az éjszaka, mint hajdanán a cérnavékony polifoamokon. Hálózsákból meg be lehet szerezni olyat, ami a mediterrán hideg éjjelekre is megoldás. Aki pedig irtózik a bogaraktól, rágcsálóktól, már vehet függősátrat is! Hihetetlen, de olcsóbb, mint hagyományos társa, kisebb a súlya, gyorsabban össze- és szétszerelhető, nem kell hozzá sima földfelület, kevésbé árt a környezetnek és sokak szerint kényelmesebb, az eső ellen védőtetőt adnak hozzá. A sok előnye mellett egyetlen hátránya, hogy szélben, vagy hidegben nehezebb melegen tartani. Bár hazánkban kicsi még a választék, külföldről bármelyik beszerezhető. Az ötlet óriási, csak el ne felejtsd, mikor te, vagy a gyerekek éjszaka kikászálódnátok vécézni, hogy függősátorban vagy! Nézd meg, melyiket választanád!

 

(worldofwanderlust.com, northwestfloridaoutdooradventure.com, ditail.com, want-that.com, nyultam.com)