Jump to content

Éjszaka a dzsungelben

2014. 06. 05. 11:17

A 12 milliós Mumbai lakói gyakran mennek kirándulni, vagy piknikelni a közeli Sanjay Gandhi Nemzeti Parkba napközben. Az igazi, bátor kalandvágyó turisták azonban csak a sötétség leszállta után lépnek a dzsungel területére...

A Dél-Mumbaitól 30 kilométerre található nemzeti parkhoz 102 négyzetkilométernyi terület tartozik, ahová sokan járnak szívesen kikapcsolódni, pihenni. A park legfrissebb programjának keretében most már éjszaka is ellátogathatunk a dzsungelbe.

A kalandos túra este fél nyolckor kezdődik. Aki szívesen elmerül a csillagok vizsgálatában, annak valóban különleges élményben lesz része: tiszta éjszakákon jól kivehető számos bolygó az égbolton, köztük a Mars, a Merkúr, a Jupiter és a Szaturnusz is.

A kirándulókat szakértő vezető kíséri, aki a park növény- és állatvilágából tart út közben előadást. A Sanjay Gandhi dzsungelében több, mint 1000 különböző növényfajta megtalálható, amik között negyven emlős- és harmincnyolc hüllőfaj él, skorpiók, denevérek, kígyók...

A látogatók a vacsorájukat a park sátortáboránál költhetik el, hogy aztán a tábortűz körül üldögélve, lefekvés előtt a dzsungel hangjaira fülelhessenek, és megpróbálják kitalálni, az éppen hallható zajokat vajon medvék, tigrisek, leopárdok, vagy szarvasok adták-e ki.

Ha valaki nem érné be ennyi izgalommal, annak lehetősége van meglátogatni a szomszédos, 13 hektárnyi oroszlán és tigris rezervátumot, sziklát mászhat a 2400 éves Kanheri barlangoknál, vagy csónakázhat a krokodiloktól hemzsegő, lótuszokkal gazdagon díszített tavon.

(BBC, kép: yournaturephotos.com)