Jump to content

Vége a könyökharcnak!

2014. 05. 12. 11:52

A fapados repülőjáratok elterjedésével egy komoly probléma is felütötte a fejét. Hogy minél több embert be tudjanak zsúfolni egy gépbe, egyre jobban lecsökkent az ülőhelyek mérete, hogy a végén az ember úgy érezze, apró kis origami-figurára hajtogatva kénytelen átvészelni az utazás nyűgös óráit.

A gazdaságosan megnyirbált személyes tér két legbosszantóbb aspektusa talán a szűk lábtér és a közös könyöktámasz.

Hosszabb virgácsú utasoknak bizony komoly nehézséget okoz, hogy elrendezzék valahogy, ha nem is kényelmesen, de legalább elviselhetően nyurga végtagjaikat a repülés idejére.

A közös kartámasz pedig nem csak a mozikban okozhat kínos perceket, amikor nem szívesen osztozunk ismeretlen szomszédunkkal, de a repülőjáratokon is beindulhat a pókerarcú könyökharc.

Az utóbbi problémára most viszont talán adódott egy remek megoldás, James Lee tervező ugyanis egyedülálló ötlettel rukkolt elő. A forradalmi könyöktámaszt, reméli, hamarosan bevezetik nem csak a repülőjáratokon, de vonatokon és a mozikban is.

A különleges karfa két szintre van hajlítva, így az ülésszomszédoknak nem kell egy támlán huzakodniuk, hanem kényelmesen pihentethetik karjukat egymással párhuzamosan.

Reméljük, a sikereken felbuzdulva James Lee legközelebb a lábtér megnövelésén is ugyanekkora kreativitással fog dolgozni.

(Kép: Daily Mail, gizmodo.com.au)