Jump to content

Olcsó elegancia

2014. 05. 08. 11:29

A Kolosy tér szomszédságában, a nemrégiben felállított Puskás szobor közvetlen közelében három elegáns étterem is kínálja magát. Jó hír viszont a vékonyabb pénztárcájú turistáknak és irodistáknak: hétköznap délben jutányosan ehetünk mindhárom helyen ebédmenüt.

Hogy segítsük olvasóinkat az ebéd helyszínének kiválasztásában, végigkóstoltuk egy-egy hétköznap mind a három helyet hogy lássuk, hol juthatunk ár-érték arányban a legjobb ebédhez, ha nem az étlapról, hanem a napi aktuális menüből választunk.

Stereo Chef

Nem sokkal déli 12 után érkezünk, az akkor még viszonylag üres helyet hamar betöltik az utánunk tömött sorokban érkező vendégseregek. Szinte amint leülünk, pincérünk máris nagy pohár limonádét tesz elénk. Két fajta ebédmenüből választhatunk, mi elsőként a kukoricakrémlevesre tesszük le a voksunk. A krémleves a konyhák nagy jolly jokere, viszonylag egyszerű alapanyagokból jó fűszerezéssel hatalmas adagot tud főzni a szakács. Az étel egyébként nem okoz csalódást, kellemes ízvilág, visszafogott csípősség jellemzi. A második fogástól már kevésbé vagyok lelkes. Pulyatokány jön galuskával, de a nudlik tetején csak mutatóban van pár apró húsdarab, a szósz pedig a másik adu ásszal, kukoricakeményítővel van terjedelmesre főzve, beigazolva a régi mondást: olcsó húsnak híg a leve. A desszert is legfeljebb egy lelketlenebb nagymama konyhájában állná meg a helyét. Az azonosíthatatlan morzsasüteményt némi lekvár kíséri.

A három fogás ára 1290 Ft.

BorNeo

Nincs nagy tolongás az étteremben, pedig itt a legolcsóbb az ebéd. Az embernek nincs választási lehetősége, naponta egy fajta menüt kínál az étterem, amihez nem jár grátisz ital. Látogatásunk alkalmával sáfrányos raguleves, és tejszínes-gombás-csirkés pennét kaphatunk. A kiszolgálás gyors, az ebéd meg közepes, se nem rosszabb, se nem jobb, mint amit el lehet tőle várni. Én személy szerint több zöldséget és húst raknék a tésztára, de azért így is elfogyott, mély nyomokat azonban nem hagyott bennem.

A két fogás ára: 990 Ft.

Symbol

A három étterem közül a Symbol belső tere a legelegánsabb, és itt adják meg leginkább a módját a nagyvonalú étkeztetésnek. Csinos kis ezüstkártyát tesz elénk a pincér, rajta nem csak az aznapi menülehetőségek, de az elkövetkező két hété is, így legalább eltervezhetjük, mikor is jöjjünk esetleg újra. Az ételekhez itt is jár egy grátisz pohár üdítő. Elsőnek salátát rendelek, ami ugyan nem egy nagy adag, de egy előételtől nem is vár sokkal többet az ember. Tesztelő társamnak sincs egy rossz szava sem az előtte gőzölgő zöldséges levesre. A második fogás viszont kicsit becsapós: pattogatottkukorica-bundában sült csirkét ígérnek, a különlegesnek ígérkező rétegen azonban csak mutatóban fedezhető fel egy-egy darabka kukorica. Mindent összevetve azonban nem okoz csalódást. Viszonylag későn érkeztünk, fél kettőre már nincs desszert-fronton választási lehetőségünk, be kell érjük a házi rétessel, de nem bánkódunk emiatt egy cseppet sem.

A három fogás ára: 1480 Ft.

(Kép: applebees.com)