Jump to content

Békés szigetként is funkcionál az antiszociális étterem

2014. 04. 30. 11:07

Van, aki kényszerből eszik egyedül, ha nem sikerül ebédpartnert találnia magának, de olyanok is akadnak, akik kifejezetten szeretnek magukban, a világtól elvonulva enni. Egy étterem most ezt az utóbbi csoportot célozta meg fennen hirdetve az örömöket, amiket egy elmélyült, csendes kikapcsolódás hozhat.

-Úgy tűnik, ha az ember magában eszik, akkor még az ételek íze is megváltozik, sokkal intenzívebb lesz, legalábbis ezt állítják a vendégeink. –nyilatkozta Marina van Gorr, az Eenmaal étkezde tulajdonosnője.

A konyhafőnök négyfogásos menüvel várja a vendégeket, amely egy itallal együtt 35 euróba kerül. Az ételek kivétel nélkül minőségi, helyben termesztett bio-élelmiszerekből készülnek, de még az étterem belső dizájnja is a visszafogott stílusra, egyszerű, letisztult formákra helyezi a hangsúlyt.

Az étterem célja, hogy bárki betérhessen ide egyedül ebédelni, vagy vacsorázni, és ne kelljen magánya miatt esetleg kellemetlenül éreznie magát.

Az étteremben szándékosan nincsen wi-fi sem, így a magányos étkező nem menekülhet az okostelefonja társaságába.

-Azt akartam bizonyítani, hogy lehet nagyon kellemes és vonzó, ha az ember egy kis időre elvonulhat magában és ehet egy jót egy étteremben, egyedül, főképp a mai modern, kapcsolatokkal és társasági hálókkal sűrűn teleszőtt világunkban. –magyarázza döntését Goor.

A neten való pótcselekvéses szörfözgetés helyett a vendégek könyvet, vagy újságokat olvasgathatnak, miközben kis időre elvonulhatnak a világ zajától, és elmerülhetnek saját gondolataikban.

(Forrás: Businessweek)