Jump to content

Aki Húsvétkor kimozdulna

2014. 04. 18. 12:12

Bár a meteorológia nem ígér napos időt Húsvétra, a változékony idő nem mindenkit riaszt el a programoktól. Nekik ajánlunk egy-két fővárosi és vidéki érdekességet.

Április 3-i cikkünkben egyszer már körbenéztünk, milyen húsvéti programok várják azokat, akik Húsvétkor kimozdulnának, most ráteszünk még egy lapáttal.

Szilvásváradon április 19-21. között 3xCACIB kutyakiállítást rendeznek, ahol a kutyák megmérettetése mellett mind a három nap öt menhelyi kutyát csinosítanak ki a kutyakozmetikusok abban a reményben, hogy új külsejükkel gazdára is találnak, de lesz gyerekműsor és a Szilvásváradi Ménesgazdaság különböző bemutatóit is láthatják.

Szombathelyen a Szent György Napi Vásár várja a Skanzenben április 19-20-án az érdeklődőket, ahol többek között harcászati, haditorna- és íjászbemutató, hagyományőrző huszárok bemutatója, tamburazenekari és country-koncert hallhatnak-láthatnak az odalátogatók.

Gyulán a XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Vásár április 18-21-én zajlik, ahol meghírdetik a Magyar Pálinka Szépe Versenyt, lesz hímes tojás Guiness-kísérlet, Irigyhónaljmirigy-koncert és főzőverseny.

Budapesten április 18-21. között várnak kicsiket és nagyokat az I. Bárányfesztiválon a Vajahunyad várában. Kárpát-medence leghíresebb juhtenyésztői állnak ki élő állatbemutatókkal, szembesülni lehet a gyapjú sokoldalú felhasználásával és a csokoládkészítés rejtelmeivel, lesz locsolkodás, nagyszombati piknik, gyerekeknek pedig bárány- és nyuszisimogató. 18-án, a nyitónapon 50 %-kal olcsóbban fogyaszthatnak a bárányhúsból készült ételekből a kuponfüzet kiállítóinál. A vasárnapi főzőversenyen Arany Báránydíj a győztesnek!

Az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja Pirostojás-expresszt közlekedtet április 19-én, nagyszombaton, amely gyerekeket és szüleiket egyaránt vár. A Pirostojás-expressz az Ortástető állomásig közlekedik a kisvasút mahócai szárnyvonalán, miközben az ébredő bükki erdő szépségeiben gyönyörködhetnek az utasok.

Esztergomban Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál április 19-21. között a Bazilika parkolójánál. Vásári forgatag, húsvéti szokások, fogások és koncertek.

A Velencei-tavon húsvéti Tojáskereső Sétahajózás április 19-20-án 10 és 15 órakor. Az 1 órás hajókirándulás Agárdról indul a tó szigetei közé, a fedélzeten tojáskeresés várja a gyerekeket. Érdemes tehát megszakítani a bicikli-, gyalog-, vagy autótúrát, mert sok érdekesség derül ki a tó élővilágáról. Bejelentkezés: , vagy a 30-271-3292-es telefonszámon. 

(fotó: telegraph.co.uk)