Jump to content

A legtöbbet fotózott helyek a világon

2014. 04. 06. 18:54

Mindannyian készítünk fotókat, ha elmegyünk nyaralni vagy elutazunk valahová. Van egy olyan mondás, mely szerint az olyan utazás, amelyről nem készültek fotók, valójában meg sem történt.

De melyik látványosságról készítjük a legtöbb fotót? Egy Google-alapú alkalmazás segítségével összeállították azt a 10 helyet, amiről a leggyakrabban készítünk fotót. Külön büszkeséggel tölthet el minket, hogy a toplistába egy budapesti helyszín is bekerült!

Olaszország, Firenze – Piazzale Michelangelo



Olaszország az egyik legtöbbet fotózott országok egyike, így nem csoda, hogy a hivatalos listába három helyszín is bekerült. A Piazzale Michelangelo Firenze egyik kilátóhelye, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a nem mindennapi városra. Ha már ott vagyunk, ne csak a várost nézzük meg tüzetesebben, hanem szakítsunk időt a környékre is: Firenze ugyanis a varázslatos Toszkána központja.

Magyarország, Budapest – Szent István-bazilika



A varázslatos bazilikának első királyunk a névadója, ennek megfelelően a Szent Jobb őrzési helyéül is szolgál. A templom Budapest egyik legszebb látványosságaként van számon tartva, 1991-ben II. János Pál pápa is ellátogatott ide. Bár a turisták (és a házasulandó párok) körében hihetetlenül népszerű, a templom hazánk csupán harmadik legmagasabb épülete.

Törökország, Isztambul – Lány-torony



Isztambullal kapcsolatban egyébként is elfogult vagyok, ezért nem csodálkozom, hogy ez a helyszín bekerült a legnépszerűbbek közé. Az Európa és Ázsia találkozásánál, a Boszporusz déli részén található torony olyan a turisták számára, mint egy igazi kis ékkő. A torony építése körül rengeteg legenda kering, de az biztos, hogy a klasszikus látnivalók mellett Isztambul ismertetőjeleként tarthatjuk számon.

Franciaország, Párizs – Moulin Rouge



Most meglepődtünk, ugye? Nem a Sacré Coeur, a Diadalív, de még csak nem is az Eiffel-torony a legtöbbet fotózott párizsi helyszín. A Moulin Rouge Párizs leghíresebb-hírhedtebb szórakozóhelye, ahol bizonyára számtalan gyönyörű (táncos)nővel találkozhatunk, viszont Nicole Kidman biztos nem fog közénk fekete harisnyatartóban leereszkedni.

Spanyolország, Barcelona – Güell park



A Güell park igazi építészeti különlegesség. Az Antonio Gaudí katalán építész tervei alapján készült városrész közel 17 hektárnyi területen fekszik, jellegzetes, „meseszerű” alkotásokkal ékeskedik, és a Világörökség része.


A teljes lista megtalálható a www.thrillist.com-on.

 

(Fotók: www.tourism-review.com, www.arshotels.com, attractions.topbudapest.org, www.trekearth.com, www.italia24ore.it, www.groupon.at)