Jump to content

Spirituális kirándulóhelyek 2.

2014. 03. 11. 12:05

Előző írásunkban hazai szakrális helyekről ejtettünk szót, most lépjünk tovább az országhatárnál! A világ tele van csodás helyekkel. Az UNESCO nyilvántartásában, - mely vallás tekintetében is semleges -, 6O9 szakrális hely szerepelt 2003-ban. Kedvcsinálónak lássunk párat közülük!

Lourdes, Franciaország

Úgy tartják, hogy az 1878-as Szűz Mária-jelenés helyszínén, a barlangból kifolyó forrásvíz gyógyító hatású. Évente 5 millió zarándok keresi fel a helyet gyógyulás reményében. A római katolikus egyház 68 regisztrált gyógyulást jegyez. A jelenést átélő Bernadettet 1925-ben, boldoggá avatásakor exhumálták és holttestét 46 év után teljes épségben találták.

Santiago de Compostela, Spanyolország

A Szent Jakab (Camino) út a világ jelentős zarándokútja, melynek végállomása a csodatévőként ismert Santiago de Compostela temploma. Az útnak a vallásos embereken kívül azok a vándorok is nekivágnak, akik testi-lelki gyógyulásra vágynak, illetve arra, hogy megtalálják helyüket a világban. Egy önismereti út lezárasa a csillagok által kijelölt úton.

Chiczen Itza, Mexikó

Az ősi piramisairól és gyógyító vizéről ismert Chichen Itza a mexikói Yucatán-félszigeten található. A víz mellett az itt fellelhető, a föld energiáját magába szívó kövekből és kvarcokból is energia nyerhető. A helyiek ezeket az ideutazók számára nyújtott regeneráló és méregtelenítő kezelések során alkalmazzák.

Stonhege, Anglia

Öt brit egyetem kutatóinak legfrissebb álláspontja szerint olyan emlékmű, mely az addig jórészt háborúskodásban élő törzsek egységét jelképezi. Stonehenge egyfajta őskori Lourdes-nak is tekinthető. A kutatók meggyőződése szerint az emberek messzi földekről érkeztek ide gyógyulást keresve, amit a kékkövektől, illetve a közelben fakadó forrásoktól reméltek megkapni. Az erre utaló egyik jel, hogy a környéken lévő sírokban lévő holttestek „kiugróan nagy számban” mutatják fizikai sérülések vagy súlyos betegségek nyomait.

Delphoi jósda, Görögország

Egyes mítoszok annak tulajdonítják a Delphoi szentély áradó jóserejét, hogy ott van a Föld közepe. Mai kutatások szerint az akkori papnők extázishoz hasonló állapota a metán okozta hypoxiának – oxigénhiánynak – tulajdonítható, amely azért következhetett be, mert a templom levegőtlen helyiségébe metángáz áramlott. Ettől függetlenül karizmatikus, mai napig rengeteg turista által látogatott hely.

Kerala, India

Összeállításunkban ez a kakukktojás. Ugyanis itt él, egészen pontosan Kollam városában Ámmá, a világ egyik legismertebb spirituális vezetője, tehát tőle spirituális a helyszín. Érintése erejével évente sokmillió embernek, köztük utazóknak is segít a testi-lelki harmonizálódásban. Reggel öt órától állnak sorban a világutazók és helyiek, hogy megtapasztaljanak valamit Ámmá ölelésének elemi erejéből, amely állítólag energetizál, megtisztít, harmonizál és egyensúlyba hoz.

(fotó:a-history-of-britain.blogspot.com)