Jump to content

Ez disznóság!

2014. 02. 15. 14:56

A disznóvágás remek téli program baráti társaságoknak, munkahelyi kollektíváknak, bárkinek, aki szereti a falusi feelinget. Utánajártunk, hogy ha nincs olyan vidéki rokonunk, akinél pitymallatkor a hős malac visítására ébrednénk, hol is tudunk szervezetten disznót vágni.

Az ország minden pontjában akadnak helyek, ahol a korlátlan fogyasztás jegyében invitálják a résztvevőket hosszú hétvégés disznóvágásra . Velős pirítós, orjaleves, hurka, kolbász, toros káposzta, rétesek és amivel le kell öblíteni mindezeket. A teljesség igénye nélkül:

- Nagyvázsony, Baják Vendégház

- Fenyőharaszt, Kastélyszálló

- Kiskutas, Fácánkert Vendégház 

- Tiszaszőlős, Szőlőszem Farm

- Zirc, Tündér Farm.

A lajosmizsei Geréby Kúrián az egynapos csapatépítő disznóvágás reggel 8 órakor aperitiffel kezdődik, majd a százéves hárs mellett kezdetét veszik az események. Nem csak ebédet kapnak a résztvevők, de elutazáskor disznótoros csomaggal gazdagabban vághatnak neki a hazafelé útnak.

Ha a barátokkal összefogva önköltséges disznóvágást szeretnénk, arra is van lehetőség. A Bugacpusztai Gedeon Tanyán feltűrt ingujjal mi is kivehetjük a munkából a részünket, hogy otthon jó időre feltölthessük a mélyhűtőt saját készítésű disznóságokkal.

De érdemes nyitott szemmel járni, mert vannak olyan városok, ahol minden évben nyilvános disznóvágást rendeznek. Ezen túlmenően február 22-én Baján a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál, Egerszalókon a Boros Toros, március 6-án Abádszalókon a Tiszator Böllérfesztivál, március 7-én Hajdószoboszlón a Szoboszlói Toros Napokon lehet disznólkodni.