Jump to content

Így lesz érett 15 perc alatt a kőkemény avokádó!

2015. 04. 17. 11:14

Az avokádót szinte mindenki szereti, azonban sajnos nem mindig tudunk azonnal felhasználható puhaságú gyümölcshöz jutni a boltokban, vagy a zöldségesnél. Van azonban megoldás erre a problémára is!

Nem kell többé csüggedned, ha az estére szánt guacamoléhoz még mindig kitartóan kemény az avokádó a kamrapolcon! Most elárulunk egy őrületesen egyszerű trükköt, amivel 15 perc alatt éretté varázsolhatod a legmegátalkodottabb gyümölcsöt is!

Az avokádó turbóéresztéséhez az alábbi videó szerint nincs is másra szükségünk, mint egy guriga alufóliára és egy jénai tálra. Először is az avokádót bugyoláljuk be egy nagyobb darab alufóliába. Ennek ugyanaz a célja, mint ha papírzacskóba tennénk a gyümölcsöt egy banán társaságában: alaposan át tudják majd járni a melegben azok az anyagok, amik az éréséhez elengedhetetlenül szükségesek. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd az alufóliás avokádót egy jénai tálra helyezve tegyük be a sütőbe 10-15 percre. Negyed óra után bátran kivehetjük az érett gyümölcsöt, amit kihűlés után tetszés szerint felhasználhatunk.

Készítsünk belőle finom mártogatót, vagy vágjuk fel vékony szeletekre és keverjük össze főtt rákkal, érett mangóval, jégsalátalevélkékkel, végül majonézes öntettel egy könnyű, üdítő vacsorához.

(Kép: authoritynutrition.com)