Jump to content

Így csempészhetsz több zöldséget és gyümölcsöt az étrendedbe!

2015. 07. 08. 11:14

A csinos alakhoz és az egészséges testhez elengedhetetlen hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, lehetőleg naponta öt különböző színűt. Igen ám, de az ember hajlamos időről időre elfeledkezni erről. Most megmutatjuk, hogyan tudod felturbózni úgy a megszokott ételeidet, hogy még színesebbek és egészségesebbek legyenek!

1.-Süssél zöldséggel!

Nem kell, hogy a viccbeli répatortánál megálljon a tudományunk! A tortákhoz, süteményekhez előírt cukormennyiség egy részét bátran helyettesítsük zöldségpürével, hiszen a céklában, édesburgonyában, cukkíniben is rengetek cukor van! És így legalább nem kell lelkiismeretfurdalást éreznünk, ha szelünk magunknak még egy tekintélyes szeletet a csokoládés-cukkínis tortából!

2.- A második kenyérszelet helyett használj salátaleveleket!

Ha szendvicset készítesz, a sajt-sonka tetejére ne még egy fehérkenyér szeletet helyezz, hanem fedd le egy nagyobb darab jégsaláta levéllel! Ha pedig a vajat avokádópürével helyettesíted, még egészségesebb lesz a tízóraid!

3.- A tésztát helyettesítsd grillezett zöldségekkel!

Ha egy tál bolognaira vágysz, nem kell megtartóztatnod magad. Elég, ha a spagetti tészta helyett megpirítasz olivaolajon padlizsán és cukkíni szeleteket, és erre teríted rá a darált húsos, paradicsomos szószt.

4.- Desszertként egyél csokoládéfondüt!

Olvassz meg pár kocka fehércsokoládét a mikróhullámú sütőben egy löttyentésnyi tejszínnel, majd ebbe merítsd a villára tűzött eper-, és szőlőszemeket. 5.- Készíts házi fagylaltot! Turmixolj le valamilyen zamatos idénygyümölcsöt mézzel és joghurttal, majd tedd be egy-két órára a mélyhűtőbe a bűnmentes örömökért!

(Kép: Michael Stern)