Jump to content

Kiszervezi a szerelmet az új mobilapp?

2014. 02. 26. 12:07

Az Android Play Store új, ’szerelmes üzi’ applikációt dobott piacra, melynek segítségével a fiúk ezentúl gond nélkül kikapcsolódhatnak haverjaikkal, nem kell aggódniuk, hogy elhanyagolt barátnőjük esetleg megsértődik.

A korszakalkotó alkalmazásnak köszönhetően ezentúl egy férfinak sem kell elszenvednie a pasis este utáni duzzogást, vagy fejmosást barátnője részéről. Miközben az urak a focimeccsen, vagy a kocsmában lazulnak, okostelefonjuk romantikus üzeneteket vált az otthonmaradt barátnőkkel, számolt be róla a Telegraph

A BroApp-ot múlt hét vasárnap dobta piacra a cég, és csupán ötszáz forintba kerül a letöltése. Az okos alkalmazás segítségével a férfiak mintegy ’kiszervezhetik’ kapcsolatukat azzal, hogy kiválasztják, mikor, milyen típusú üzenetet akarnak barátnőjüknek küldeni.

A TesóApp (BroApp) egy olyan eszköz, mely kisegíti a tesókat a bajban, -állítja az ausztrál fejlesztőcég tájékoztatójában.

-Tudjuk, hogy az emberek mennyire elfoglaltak, és néha bizony elfeledkeznek a szeretteikről. A BroApp segítségével akkor is kifejezhetjük szeretetünket, ha az amúgy teljesen kimenne a fejünkből.

Amikor a felhasználó letölti az alkalmazást, egy „Tesó, ki a csajod?” kérdésre válaszolva először is kiválaszthatja a szerelmes üzenetek célszemélyét. Ezután jön a munka neheze: a pasiknak önállóan, maguktól meg kell fogalmazniuk néhány sms-üzenetet, melyeket beállíthatnak, hogy pontosan melyik nap menjenek ki. Innentől viszont sínen van a barátnő automatikus kényeztetése, hátra lehet dőlni nyugodtan! A többi már az intelligens applikáció algoritmusának a dolga, mely eldönti, melyik időszak a legideálisabb az üzenetek elküldésére.

Hogy elkerüljék a lebukás veszélyét azzal, hogy az előre megírt üzenetek még akkor érkeznek meg, amikor a barátnőjük lakásában tartózkodnak, az uraknak az első használat előtt meg kell határozni szívük hölgyének wifi-hálózatát.

Az applikáció megalkotói számoltak minden kockázati tényezővel. Ha a felhasználó nemrégiben ’igazából’ üzenetet írt, vagy felhívta a barátnőjét, a a rendszer által beütemezett sms-ek maguktól törlődnek. Mindezeken felül az alkalmazás megbízható „barátnő biztonsági zárral” is el van látva. Ha a BroApp azt észleli, hogy a barátnő megpróbálja megnyitni, akkor egy gyönyörűséges ajándéklistát küld a hölgynek, amiket párja „neki szeretne megvásárolni” –és itt most nem tudom eléggé kihangsúlyozni az idézőjelek komoly metakommunikációs szerepét.

A forradalmi technika a Twitteren vegyes fogadtatásban részesült. Míg egyesek úgy vélték, vannak az életnek olyan területei, amiket nem szabadna átadni a műszereknek, mások tárt karokkal fogadták a felszabadító hírt.

A TesóApp készítői azt ígérik, hamarosan megjelenik az alkalmazás iPhone verziója is, de sajnos abban sem lesz majd „Ki a pasid?” választási lehetőség, arra kényszerítve minket, szegény nőket, hogy ezentúl is saját kezűleg pötyögjük be a szerelmünknek szánt gondoskodó üzeneteiket.