Jump to content

Mit tegyetek, hogy kielégítőbb legyen?

2021. 12. 14. 19:00

A szerelem beteljesedését sejtető szex elsőre nem mindig olyan, mint ahogy azt szeretnénk vagy ahogy elképzeljük, de lehet azon dolgozni.

Bármekkora szikra is lobban fel két ember között, a túl nagy hév lerövidítheti az együttlét időtartamát a túlfűtött vágyak, az idegesség, vagy épp a teljesítménykényszer miatt. Amint egyre jobban megismeri egymást két ember, nemcsak a személyiségét ismerheti ki, hanem azt is, hogy milyen a szexben. Ennek azonban van egy sokkal egyszerűbb módja.

 

Beszéljetek róla!

Már a legelején az egyenességre, az őszinteségre kell törekedni, így a szexualitás témája is tartozzon ebbe. Ne gondoljuk úgy, hogy pusztán telepátiával képes lesz megállapítani a társunk azt, hogy mire vágyunk. Sőt, erre mi sem vagyunk képesek. Azaz bármilyen nagy is az összhang két ember között, az elején még bizonyára sokkal többet segítenek a szavak, mint a megérzés.

Beszédesen?!

Csakhogy nem vagyunk egyformák. Míg vannak a csendes párok, természetesen vannak hangoskodók. De lehetünk a kettő közötti is. Ez azt jelenti, hogy az együttlétek során megoszthatjuk gondolatainkat a párunkról. Persze nem a munkahelyi gondokat kell a másik nyakába önteni az intim pillanatokban, mert az lelohasztó, de azt mindenképp jó tudatni a párunkkal, hogy lenne még tökéletesebb a póz, a mozgás, a ritmus. Sőt, ehhez szavak sem szükségesek. Elegendő, ha tettekkel, mozdulatokkal tudatjuk, hogy mire vágyunk.

Erre egy tanulmány is rámutatott, hogy a szex közbeni kommunikáció és az elégedettség foka között összefüggés van. Majdnem négyszáz fő vett részt a kutatásban, amelyből kiderült, hogy az együttlétek során alkalmazott kommunikáció a saját és párja verbális és nonverbális kommunikációja is jobbá teszi az együttléteket.

Azt már eddig is tudtuk, hogy érdemes erről a témáról a pároknak beszélniük, hiszen „néma gyereknek anyja sem érti a szavát”. Azaz, ha nem mondjuk, hogy mire vágyunk, akkor azt várjuk, hogy kitalálja azt? És ha nem találja, akkor mi lesz? Igen ám, csakhogy eddig a szex előtt és azután lezajló kommunikációról esett inkább szó, a közbeni fontosságát eddig senki sem firtatta. Ez is egy jó módja lehet annak, hogy a párkapcsolat magasabb szinten működhessen, vagy esetleg, ami épp elromlóban van, azt egyenesbe lehessen hozni.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)