Jump to content

Alkalmi kaland női és férfi szemmel tekintve

2018. 01. 14. 19:00

Az alkalmi kapcsolatok megítélése a negatívumok közé sorolandó. Legalábbis, akiről kiderül, hogy életének egy szakaszában nem akarta lekötni magát, és csakis olyan emberekkel bonyolódott kapcsolatba, akikkel egy vagy néhány találkozásban ki is merült ki, elítélhetik.

A férfiakra jellemzőbb talán és elfogadottabb is, ha alkalmi kapcsolatokban teljesedik ki a másik nemmel való viszonya. Ha ezt letisztázva, őszintén be is vallják partnerüknek, ennek ellenére belemennek a kapcsolatba, hát senki nem olvashat a másik szemére semmit sem. Főleg fiatalabb, a saját egzisztenciát építő férfiakra jellemző ez. Élik agglegényszerű életüket, olykor megismerkednek független, semmilyen komoly kapcsolatra nem vágyó nőkkel, és ha megunják egymást, hát továbbállnak. Ha nem is tartja ezt mindenki teljesen elfogadottnak, mégsem kiáltanak az ilyen férfira semmi negatívumot. Ellenben, ha egy nő gondolja pont így az életét, életének azt a szakaszát, hogy nem fér bele komolyabb kapcsolat, ezért csak alkalmanként enged magához közel férfiakat, az ő megítélése egészen más. Hasonlóan ítélik meg, mint azt a nőt, aki az éjszakában dolgozik azért, hogy pénzért testét szolgálatba bocsássa férfiak számára. És persze vannak azok az alkalmi kapcsolatok, ahol vagy egyik, vagy másik fél, vagy semelyik sem egyedülálló.

Máshogy működnek a nők és a férfiak. Ez szerencse, mert különben nem keresnénk egymás társaságát, nem lennének házasságok, családok, gyerekek, kihalna az emberiség. A nők nem állnak sorba azért, hogy egy férfi meztelenül mutogassa magát és táncoljon nekik, mint ahogy a szolgáltatásukért sem fizetnek (azért van ilyen, de kevesebb), megfordítva a nemeket, már sokkal több nő riszálja magát kiéhezett férfiaknak, és testüket is áruba bocsátják. Azért van ez így, mert a férfiak teljesítményorientáltak, a nők sokkal inkább kapcsolatorientáltak. 

Még a nők életében is lehetnek azonban olyan szakaszok, amikor sokkal inkább vágynak alkalmi, szexualitásra épülő kapcsolatra. Ha megkeseredett, felbomlott kapcsolatból lép ki valaki, akkor nem arra vágyik, hogy tartósan mellette legyen egy férfi, sem pedig arra, hogy szabályozzák lépéseit. Kell idő (kinek több, kinek kevesebb), hogy megint igénye legyen egy komoly, tartalmas és jól működő párkapcsolatra. A férfiak esetében még akkor is becsúszhat egy alkalmi szexkaland, ha úgy vallja, párkapcsolata szerelemre épülő, mély érzelmen alapuló erős kötelék. Felmérések bizonyítják, hogy a kiegyensúlyozott kapcsolatban élő férfiak is sokkal inkább vevők az alkalmi kalandokra, mint a nők. A rendszeres és kielégítő szexuális élet mellett is nagy az önkielégítés gyakorisága, mint a hölgyek esetében.

Általánosságban elmondható, hogy a nőket az alkalmi szex nem mozgatja meg olyan szinten, mint az erősebb nem tagjait. Ha ugyanis rossz volt a kaland, akkor az tény. Rossz volt, de akár még lehetne rajta javítani. Ha azonban jó volt, akkor meg miért csak alkalmi lenne? Ha annyira jó volt, akkor a férfi is vágyna az ismétlésre. Legalábbis női logika szerint. A nők tehát az egyszeri történés után is abban bizakodnak, hogy lesz jövő, lesz folytatás. A férfiak szemléletbeli különbsége az, hogy egy kellemes pásztoróra után megelégedetten képesek távozni úgy, hogy nem vágynak ugyanarra a személyre. Sőt igazából úgy érzik, hogy a jó együttléttel igazából főleg a nőnek kedveztek.

A férfiak sokkal inkább élvezik az alkalmi kapcsolatokat, mint a nők, mert a legtöbb hölgy beleviszi az érzelmeit. Egy kaland után legtöbbjük bűntudatot érez azért, amit tett, míg a férfiak java inkább azt sajnálja, hogy a kaland nem sikerült vadabbra. Mindkét nemben közös azonban, hogy szükséges a hódítás. Egy egyéjszakás kaland éppen ezt a vágyukat elégítheti ki.

(Forrás: marmalade.hu | shamelesspride.com, thelist.com, bustle.com/képek)