Jump to content

Az ide év színe a Peach Fuzz

2024. 01. 10. 19:00

Mindenkinek van kedvenc színe, amelyre, ha ránéz, akkor kellemes érzés tölti el. Talán a 2024-es év színe is ezt a szerepet töltheti be.

A Pantone Intézet minden évben kiválasztja az év árnyalatát. A 2024-es évé a Peach Fuzz elnevezést kapta. Az őszibarack nemcsak ízre kellemes, de annak árnyalata is kellemes. A természetességet, lágyságot és melegséget adó szín valószínűleg sokakat fog megörvendeztetni és örömmel bújnak bele az ilyen árnyalatú ruhákba.

Ez a kellemes szín kellően világos, mégis elég meleg ahhoz, hogy jókedvre derítsen. A fehér, a rózsaszín és a sárga együttes hatásával is rendelkezik, amely üde, kissé sem hivalkodó.

A Pantone Intézet választására minden évben nagyon várnak a divatipar szereplői és a vásárlók is, hiszen az adott évben a választásuk befolyásolja a divatvilágot, a művészetet, de a lakberendezést is. A kiválasztott szín nemcsak egy a sok közül, és nemcsak úgy dobálóznak azzal. Tudatos döntéssorozatok eredményeként választják azt ki, amely arra hivatott, hogy az adott évet kifejezze, megtestesítse, hangsúlyozza annak hangulatát, természetét.

Peach Fuzz

Háborúk dúlnak a világban és ha ez még nem lenne elég, a tavalyi évben kimondottan sok természeti katasztrófa tizedelte az emberiséget. Ez a sor zűrzavar és fájdalom megöli a lelkünket. A Pantone Intézet pontosan azért választotta a barack egyik árnyalatát, hogy az visszaadja az életkedvet, jó hangulatot teremtsen, ugyanakkor ruhadarabként is kellemes megjelenést kölcsönözzön az embereknek. Ez az árnyalat úgy tölt fel, hogy közben mégis lenyugtat és lehetőséget ad a felüdülésre.

Érdemes erről az árnyalatról tudni, hogy igazából Beyoncénak köszönhetjük. Az énekesnő 2016-ban egy ilyen színű ruhában láthattuk a Met-gálán és habár nem nyerte el mindenki tetszését a színválasztás, a színekhez értő szakemberek döntését most mégis erősen befolyásolta.

Felmerült benned is a kérdés, hogy ezt a nőies árnyalatot vajon hogyan viszik át a férfi divatba? Ahogy a púder és a rózsaszín is viselt volt a férfiak körében, miért ne hordhatnának Peach Fuzz színű darabokat? A jól kombinált színválasztással nagyon is beépíthető a férfiak öltözködésébe is.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pexels)