Jump to content

Ami sok, az sok. Főleg, ha a kihulló hajszálakról van szó

2023. 11. 19. 19:00

Az emberi szervezet is megújul időközönként. Gondoljunk csak a körmünkre, a bőrünkre vagy a hajunkra. Az utóbbi azonban megijeszthet, ha úgy ítéljük meg, hogy túl intenzív a hajhullás.

Természetes folyamat, hogy ősszel intenzívebben hulla a hajunk, de talán már attól megijedünk. Ha pedig a lélektani határt is túllépi a fejbőrünket elhagyó hajszálak száma, akkor szeretnénk ezt megállítani.

Számos tényező befolyásolhatja a hajhullást, de amit már otthon megpróbálhatsz, hogy bevetsz néhány, akár otthon is megtalálható természetes anyagot.

Egyes természetes anyagok segíthetnek a hajhullás csökkentésében vagy kezelésében, de van, hogy ez nem elegendő és szakember segítségére van szükségünk.

Mielőtt azonnal orvoshoz rohannál, próbáld ki az allábiak valamelyikét:

 

Aloe vera: az aloe vera gél hidratáló hatású és segíthet a fejbőr egészségének fenntartásában.

Gyömbér: talán már amúgy is beszereztél gyömbért, hiszen hatékony lehet a megfázásos időszakban, de a torokfájás enyhítése mellett a hajhullást is csökkentheti.

Bormenta: ugyancsak előtérbe kerülhetnek a teák, köztük a friss borsmenta is, amely a náthára gyógyír, de a hajhullás mérséklését is megvalósíthatja.

Zöld tea: az antioxidánsokat tartalmazó zöld tea segíthet a hajhagymák egészségének megőrzésében.

Kókuszolaj: Kókuszolaj hidratálja a hajat és a fejbőrt, és hasznos lehet a törékeny haj kezelésében.

Jojobaolaj: Hidratálja a hajat és a fejbőrt, és segíthet a korpásodás elleni küzdelemben.

Hagyma és fokhagyma: a magyar konyha alapjaként szolgáló hagyma szulfidokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak a haj növekedéséhez.

A stressz kezelése: a hajhullásért akár a stressz is okolható, így ennek csökkentése vagy megszüntetése is javulást eredményezhet.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)