Jump to content

Van, csak nincs hová

2021. 03. 26. 19:00

Egyöntetű női jellemző, hogy rendszerint nincs egy göncünk sem, amit magunkra vehetnénk, ha fontos eseményre készülünk.

otthon és mellette lehet, hogy még a gyerekek tanításával is foglalkozni kell. El sem kell indulnunk sehová, így vannak, akik bizonyos napokat 0-24 órában pizsamában töltenek. Ha át is öltöznek, akkor a lehető legkényesebb verziót választják. Nincs is a szemükre vetni semmit, hiszen nincs is értelme nagyestélyibe bújni. A fő szempont ebben az esetben a kényelem. Az otthonról végzett munka mellett ugyanis mindenki sokkal könnyebben mozdul a házi- és a kerti munka elvégzése felé is.

A koronavírus-járványhelyzet mindenkire hatott valamilyen formában. A bezártság érzése, a média által hozzánk eljutó rossz hírek, a vírus okozta nehézségek, munkanélküliség tovább nyomhatja a küszöb alá az emberek kedélyét. Vagyis a kedvünk egyre rosszabbá válhat és ekkor még az is nagy és értelmetlen feladatnak minősülhet, hogy átöltözzünk. Minek, amikor egész nap otthon vagyunk? Nincs se rokonlátogatás, se baráti összejövetelek, se szórakozási lehetőség. Belemerülve abba a negatív spirálba, amelyet a vírus okozta korlátozás hozott az életünkbe, egyáltalán nem érzünk késztetést arra, hogy kicsit is igényesebben öltözzünk.

Miért nem? Csak magunkat süllyesztjük tovább.

Ha azt gondolnánk, hogy a reggeli átöltözés semmi pluszt nem ad a napjainkhoz, akkor nagyon nagyot tévedünk. A reggeli rutinba eddig is beletartozott a reggeli készülődés, amelynek része volt az átöltözés. A szett kiválasztása nagyban befolyásolhatja az egész napot. Milyen jó érzés, ha olyan ruhába öltözünk fel, ami nemcsak kényelmes, de stílusunkhoz illő és abban magabiztosnak érezzük magunkat, igaz? Nos, hát online munka ide vagy oda, erről most sem kell lemondanunk. Sőt ugyanúgy szükséges megadni a napnak a keretet még akkor is, ha a munkavégzés otthon történik. Hamarabb és jobban rá tudunk a munkára koncentrálni.

Nemcsak a pizsamaviselésben töltött órák száma növekedett meg, hanem a melegítőké is. Kétségtelenül kényelmesebb egy melegítőnadrágban lenni, mint egy szűk szoknyában, a derekánál feszítő nadrágban. Azonban megadhatjuk magunknak azt az érzést, hogy fontosak vagyunk, és olyan felsővel kombináljuk a melegítőnadrágot, hogy ha videóchaten kell a főnökünkkel, munkatárssal, ügyféllel beszélni, akkor sem esünk kétségbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)