Jump to content

Barna bőr nap és szolárium nélkül

2020. 06. 17. 19:00

Nemcsak a koronavírus-járvány szólt bele az idei nyár alakulásába, alakításba, hanem most még az időjárás is meggátol abban, hogy legalább otthon élvezhessük a napfényt.

Közülünk sokan szeretik a természetes napfényt arra kihasználni, hogy barnítsanak a télen kifakult, kifehéredett bőrükön. A napfény azonkívül ellát D-vitaminnal, amire nagy szükségünk van. Jelenleg az időjárás sem segít minket ahhoz, hogy napfürdőzzünk, ezért a mesterséges megoldásokhoz is nyúlhatunk.

A szolárium mellett a napbarnított bőrhöz juttathat hozzá az önbarnító krém. Mielőtt azonnal a boltba rohannál, hogy egy ilyen terméket vásárolj, olvasd el a teendőidet. Néhány lépést meg kell tenned azért, hogy azt a hatást érd majd el, amire vágysz.

A napozásra is fel kell készíteni magunkat, a megfelelő napvédő termékkel, így az önbarnítással is hasonlóan kell tenni.

Az önbarnítás és a szőrtelenítés együtt nem fér meg. Mindkettő elég nagy trauma a bőrnek, ezért ha nem szeretnénk a szőrszálakat magunkon látni, akkor a borotválást, epillálást, gyantázást napokkal korábbra kell időzíteni, ahhoz hogy legyen ideje kiheverni a bőrnek.

Amúgy is fontos megszabadulni az elhalt hámsejtektől, de az önbarnítás előtt azért is fontos, hogy egységes barna bőrt kapjunk. A bőrradírozással könnyedén eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, amire azért is van szükség, hogy ha felvisszük a barnító krémet, ne a már amúgy is távozni kívánó bőrlemezkékre vigyük fel. Így jóval tartósabb barnaságot kaphatunk, arról nem beszélve, hogy foltok sem jelennek meg a bőrünkön.

A bőrradírozással eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, de a hidratálásról sem szabad megfeledkezni. Az egyenletes barnaság elérése érdekében nem elhanyagolható lépés. Még jobb és sokkal egyszerűbb is, ha olyan barnító termékünk van, amely hidratáló hatású is egyben.

Nagy hibát követünk el, ha a bőrtónusunktól nagyon eltérő barnítót vásárolunk. Semmi természetes nem lesz az eredményben, sőt, talán még jobban szégyellhetjük magunkat, mint fehér lábainkat, ezért ügyeljünk, hogy az eredeti bőrszínünkhöz illő krémet válasszunk. Ha ez megvan, akkor körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrünkbe a krémet, így van esélyünk lefedni minden területet és elkerülhetjük azt, hogy egy-egy terület kimarad, fehéren marad.

Az önbarnításra szánj időt. Az előkészület is időigényesebb, de a barnító krém felkenése után se legyél türelmetlen. Meg kell várni, hogy a krém teljesen beszívódjon, ezért addig semmiképp se öltözzünk fel. Ezzel is biztosítjuk, hogy egységes árnyalatot kapjon a bőrünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)