Jump to content

Ideje odafigyelni a bőrre

2020. 06. 02. 19:00

A koronavírus-járvány ideje alatt nagyon sokan maradtak otthon, mert otthonukból tudtak dolgozni és tanulni, mások számára ugyanúgy folytatódott a munkavégzés, mint máskor.

A napi szinten történő munkahelyre bejárás megadta annak lehetőségét, hogy az ember kimozduljon, de többen voltak azok, akik a gyermekeik miatt, vagy más okból, de a ház „rabjaivá” váltak.

Nemcsak a munkavégzés és a tanulás történt otthon, de onnan nagyon ki sem mozdulhattak annak érdekében, hogy a járványt vissza lehessen szorítani. A fodrászok, kozmetikusok, manikűrösök egy része sem vállalt munkát átmeneti időszakra, így a szépítkezést otthonunkban kellett megvalósítani. Abból dolgoztunk, amink volt otthon. Most, hogy már kezd visszaállni a rend, újból felkereshetjük azokat a szakembereket, akiknek munkáját szeretjük és megbízunk bennünk, ugyanakkor a karantén ideje arra is megtanított, hogy lehet élni kozmetikus, fodrász nélkül is.

A bőrápolás mindenkori igényünk kell, hogy legyen, hiszen naponta nem járhatunk szakemberhez azért, hogy a bőrünk tiszta, feszes és ápolt legyen. Azt odahaza kell megvalósítanunk, ráadásul minden évszakhoz igazodóan kell azt tennünk.

Már vége van a fűtési szezonnak, de ettől még lehet száraz a bőrünk, tehát mindenkori dolgunk a napi tisztítás, tonizálás és hidratálás.

Habár otthonmaradásunk ideje alatt pihentethettük a sminkhasználatot, még így is ügyelni kell a megfelelő tisztításra, az elhalt hámsejtek eltávolítására.

Mindegy, hogy drogériából vagy házi készítésű, természetes hozzávalókból állítasz össze arcmaszkot, azt érdemes használni. A bolti arcmaszk mellett szól, hogy azt már elkészítették számodra, de a természetesnél nincs jobb. használhatsz az arcmaszkhoz tojást, citromot, tejfölt, olívaolajat, mézet. A bőrtípusodnak megfelelő alapanyagokból kiváló arcmaszkot készíthetsz.

Nagyon sokan töltötték otthonukba bezárva a karantént, így kétségtelenül több időt töltöttek a konyhában. Ha ezt az időt nem az ételek elkészítésével töltötték, akkor valószínűleg evéssel, és annak most nyoma lehet a testen. Ideje, hogy a kötelező otthonmaradás után életmódot váltsunk és odafigyeljünk a testünkre. Váltsuk át az élelmiszereinket zöldségekre és gyümölcsökre. Hagyjuk el az üdítőitalokat és az édességet. A bőr szépsége ugyanis azzal kezdődik, hogy mit eszünk.

Most már nyugodtan kimerészkedhetünk a szabadba és bár még mindig vonatkoznak ránk szabályok, azok betartásával már élvezhetjük a természetet. Sütkérezzünk a napon, de a megfelelő bőrvédelem jegyében. Fogyasszunk napi minimum 1,5, de inkább 2 liter folyadékot víz vagy tea formájában.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)