Jump to content

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

2020. 04. 09. 19:00

Aki a nyolcvanas években már élt, mindegy hogy felnőtt vagy gyermekkorban volt, valószínűleg jól emlékszik a TV-tornára.

Ha pedig a tévétornáról azonnal a reklám jut az eszedbe, akkor nagyon is hatékonyan benned él még. Az egészség fenntartásához, megőrzéséhez alapvetően szükséges a mozgás, de azt a világot éljük, amikor ezt hanyagoljuk az életünkből. Kényelem vesz körbe az otthonunkban és a sokféle berendezés csak fokozza a kényelmünket. Az élelemhez könnyen hozzáférünk és jutunk, nem kell vadászni, halászni azért, de a kalóriabevitel talán még több is, mint abban az időben, amikor még keményen meg kellett dolgozni a betevőért. Ennek az lett az eredménye, hogy a mai társadalomban népbetegséggé vált az elhízás, valamint az abból eredő betegségek.

Nem volt rossz ötlet a tévétorna, amit akkoriban naponta lejátszottak a televíziót nézőknek.

Aki csak tehette és tenni szeretett volna egészsége, esztétikai megjelenése érdekében, valamilyen mozgásba kezdett. Sokan kihasználták a jó felszereltségű fitnesztermeket, mások a szabadba jártak kocogni, és volt, aki az internet segítségével keresett magának olyan videót, amely segített a fogyásban, a test formálásában.

A járványügyi helyzet miatt sok minden megváltozott. Az egyéni sportolásra még van lehetőség, ebbe a szabadban történő séta vagy futás is beletartozik, de a másfél méteres távolságot meg kell tartani. A konditermek, egyéb sportolásra használt zárt helyiségek azonban nem fogadják a sportolni kívánókat.

Az otthontanulás és a távmunka nagyon sokakat a négy fal közé zárt. Mozgásra nagyon is szükségünk van. Ebben is nagy hasznunkra lehet az internet, hiszen megannyi mozgásos játékot és edzést találhatunk.

A tévétorna milyen jól jönne most. Emlékeztek? Olyan eszközhasználat nélküli gyakorlatokat láthattunk és csinálhattunk, amelyek tényleg otthon is elvégezhetőek, ráadásul kellemesen megmozgatnak. A járványügyi helyzetre való tekintettel létrehozták a tévétorna aktualizált változatát Mozogj otthon! címmel. Csak napi tíz percet vesz el az életünkből a gyógytornászok bevonásával készült összeállítás. Megmozgat a torna időset, fiatalt, tehát minden korosztálynak szól. A közmédia csatornáin több napszakban várja a mozogni kívánókat. A tanulás közé is beilleszthető mozgás a mentális egészségünkre is jó hatással lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=pgTTvqHRBIQ)