Jump to content

Tavaszias ragyogás a kezeken

2020. 02. 21. 19:00

Legszívesebben már lengébb és jóval kevesebb ruhadarabban járnánk, de az időjárás még nem mindig engedi azt meg akkor sem, ha kisüt a nap.

A napfény erejét már ki tudjuk használni, de még mindig elfér rajtunk a kabát, és reggelente, esténként még a sapka, sál melegét is igényeljük. Pedig már minden zsigerünkkel várjuk a tavaszt és bízunk abban, hogy a március már meghozza a tényleges enyhülést.

Addig, amíg kénytelenek vagyunk vastagabban öltözni, de lelkünkben már a tavaszra készülünk, úgy is intézhetjük, hogy tavaszt teremtünk magunk körül. Az otthonunkat feldobhatjuk színes drapériákkal, tavaszias dekorációval, az öltözködésünkbe is bevihetünk színes darabokat.

Nemcsak a ruházkodás és a kiegészítők használata lehet az, ami színesebbé tehet, hanem a körmeink. Sokat elárul igényességünkről, hogy mennyire ápoltak a kezeink, a körmeink. A manikűrösök munkáját dicsérhetik, de akár magunk is megcsinálhatjuk a tavaszias manikűrt. Szó volt a színekről. A szürkeség, a tél színei után vágyunk a minél színesebbre. A pasztellszínek pedig megadják nekünk azt az érzést, amelyet a tavasz jelent. Vidámság, a természet nyílása, a madarak csicsergése, szerelem, boldogság. Mintha minden új lendületet venne. Bátran használj egy kezeden akár többféle pasztellszínt. Minél bohókásabb hangulatot szeretnél, annál többféle színt használhatsz. Olyanok is jól mutatnak együtt, mint a lila a sárgával. A visszafogottabbak egy színnel is tündöklő tavaszias manikűrt készíthetnek.

Ha egy körmödön szeretnél egyszerre több színt is felhasználni, akkor vidd fel az alapszínt, majd a kívánt más színeket egy egyszerű ecsetvonássál mázold szét. Nem szükséges semmi előtervezés, csak érzéssel kend egymásra a színeket. Ehhez nem szükséges nagy kézügyesség.

Nem úgy, mint a színes csíkok meghúzásához. Az alapszínre festés után egyenes, színes csíkokat húzhatsz, de ha szabad kézzel nem megy, akkor nagy segítséget jelentenek a lehúzható ragasztószalagok. Tedd fel a körömre a ragasztószalagot, amely mentén bátran felfestheted a kívánt színeket, majd száradás után csak el kell a szalagot távolítani. Egységes és igényes csíkokat nyerhetsz így.

Ha szeretnél színeket, de kevésbé sokat akarsz pepecselni a festéssel, de színesben gondolkodsz, akkor már az alapszín legyen tetszőleges színes. Száradás után már csak pöttyözni kell egy, az alapszíntől merőben eltérő körömlakkal. Felviheted azt akár fogpiszkálóval is.

Aki érez magában késztetést, hogy alkosson, az felfesthet virágot, nyuszit egy-egy körmére. Ehhez speciálisabb eszközökre, ecsetre is szükség lehet.

Nem mindenkinek van ehhez se türelme, se kézügyessége, de ha a manikűrös elé állunk kész tervekkel, akkor el tudja készíteni a tavaszi körömkreációt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)