Jump to content

Van smink, mégsem nyűg

2019. 07. 17. 19:00

Alig vártuk, hogy nyár legyen, de a nagy melegnek is megvannak a hátrányai, már ami a külsőségeket illeti. A sok eső sem volt előnyös a sminkre, de a hőség sem.

A megfelelő bőrápolás nyáron másképp történik, de ugyanolyan fontos, mint az év bármelyik másik szakában. A hidegben másképp ápoljuk a bőrt és másképp is sminkelünk, mint nyáron. A melegben talán nincs is igényünk arra, hogy vastagon lefedjük arcunk bőrét különböző kencékkel, de ez korántsem jelenti azt, hogy nyáron le kell mondani arról, hogy sminkkel tegyük magunkat vonzóbbá.

Eleve sokan vannak úgy, hogy enyhe smink nélkül a lábukat sem teszik ki otthonukból. Aki naponta végzi ezt a rutinfeladatot, az jól tudja, hogy a sminkelés a hidratálással kezdődik, amely után érdemes pórusösszehúzó krémet használni. A nyári sminkelés attól lesz könnyed – mint látványra, mind érzésre -, ha vízbázisú, akár színezett krémmel kenjük be az arcunkat. Nemcsak ápolja, hidratálja a bőrt, de a barna bőrt is még csillogóbbá, üdébbé teszi. Még ha nyaralás előtt is állunk, ilyenkor már az arcunk barnább árnyalatban pompázhat, és ha erre még bronzosítót viszünk fel, még napbarnítottabb látványt érhetünk el.

A barna bőr vágyott így nyáron, és ha már az arcbőrünk eleve barnább, ráadásul ezt még krémmel is segítjük, akkor a szem kiemeléséhez jól állnak a fémes színek. Az arany, az ezüst, a bronz kiváló megjelenést kölcsönözhet. Ahhoz, hogy minden tartós legyen, vízálló termékekre kell benevezni. Még ha nem is vízparton, csobbanással megspékelve töltjük a napjainkat, az izzadás is elősegítheti a smink elmosódását. Ennek elkerülése érdekében nyáron a vízálló smink a nyerő. Ez igaz a rúzsra, a szempillaspirálra, a szemceruzára, szemhéjfestékre is. A bőr mattítása érdekében púdert érdemes alkalmazni, de azzal is óvatosan kell bánni és a zsírosodásra hajlamos bőrűek a T-vonalon ejtsék meg.

A szemeket nemcsak a szemceruzával, szempillaspirállal lehet kiemelni, bár ilyenkor nemcsak a szemhéj lehet színes, hanem bátran lehet és érdemes is a színes szempillaspirálokkal próbálkozni, színeket vegyíteni. Ha a tekintetünkön és a megjelenésünkön szeretnénk élénkíteni, akkor az arc kiemelkedő részeit érdemes highlighterrel megtenni. A szemöldökcsontra, az arccsontra, a szemzugba, az orrnyeregre kerülő highlighter látványosabb lehet a tekintet, az arc.

A „no makaup” smink alkalmazása legyen érvényben nyáron, amely azt jelenti, hogy minél kevesebb smink használatával érjünk el üde hatást.

A kevesebb néha sokkal több, és ha így viszünk fel sminket az arcunkra, nem gyötör az az érzés, hogy mikor szabadulhatunk már meg végre ettől a sok kencétől.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)