Jump to content

A 90-es évek legrosszabb divatpillanatai

2014. 07. 15. 12:38

Minden korszak tartogat számunkra egészen elképesztő ruha-összeállításokat, különösen utólag csodálkozunk rá mi mindent hordtunk. Lássuk most azokat a felejtendő kreációkat és ötleteket a kilencvenes évekből, amiket minden bizonnyal már nem akarnák újra magunkon látni!

Nem a 90-es évek a legmegrázóbb időszak divathibák szempontjából, ám ha ma végignézzük mi minden terjedt el és még hordtuk is őket előszeretettel, így utólag igencsak meglepődünk. Nehéz dolgunk van a legszebbek megnevezésével, de teszünk egy próbát. A legdurvább darabokat szedtük össze!

1. Biciklis nadrág. Igen, ez “Jaj!” kategória. A legszebb az volt benne, hogy ez nem csak fekete színben tarolt, hanem a minél rikítóbb változatoknak volt csak igazán keletjük.

 

2. Túlméretezett blézer. Amerikai sorozatok sztárjain láthattuk legtöbbet, de valami oknál fogva sokan gondolták úgy, hogy ez a mindennapok valóban színes öltözéke lehet.

 

3. Feltűrt ujjú férfizakó. Maradva a zakóknál, a kicsit nagyobb méretű, lötyögős anyagú, zakónak mai értelemben végképp nem nevezhető férfifelsők alá előszeretettel vettek fel színes T-shirt-verziókat. Egyszerűen rémes.

 

4. Hátrafordított baseball-sapka. A 80-as és 90-es évek rap sztárjain és fiatal rajongóin alapkellék volt. A márkája majdnem mindegy is volt, a minősége viszont sokat számított, hiszen jó tartású anyagból állt csak igazán jól. Voltak akik mindehhez még egy autóemblémát is akasztottak a nyakukba, láncrakötve.

 

5. Pattintós karkötő. Az akkori elnevezését még felidézni is nehéz, a funkciója pedig már-már kiismerhetetlen pláne mai szemmel. Csuklónkra pattant, és a szívárvány minden színében dobta fel például a farmeringünket. Az igazi jó példa arra, ami minden reményünk szerint soha nem fog előjönni újra.

 

6. Neonszínű széldzseki. Farmerhoz vettük fel vagy épp shorthoz, picit bélelve vagy az igazán zörgős, béleletlen változatban. Szép semmiképp sem volt, sőt a színeit elnézve kifejezetten úgy tűnik, mintha mindenféle stílus-koncepció nélkül ontották volna a ruhagyárak futószalagon ezeket a szabását tekintve egykaptafára készült remekműveket.

 

7. Koptatott farmer. Ez is még a 80-as évekből szivárgott át és élt jónéhány évig tovább a 90-es évek elején is. Szakadt változata is létezett, de annélkül is abszolút alapdarab volt fiúknak és lányoknak egyaránt a gardróbban. A “márványkoptatott” farmer napjainkban is felbukkant, mivel nemrég némelyik fast-fashion lánc próbálkozott azzal, hogy visszahozzák a köztudatba, de szerencsére nem mutatott egyelőre átütő sikert.

 

+1: A középen elválasztott haj. Nem ruha, de a divatos "öltözet" része volt fiúknál, a természetesnek tűnő, lexikon-szerűen szétválasztott frizura. Ilyet ma már ritkán látni, bár néhányan tétován azért ma is próbálkoznak vele, leginkább ha nem tudják eldönteni merre fésüljék férfiúi hajszálaikat. Fiúk, felejtsétek inkább el!

 

 

Forók, forrás: www.complex.com, www.nydailynews.com, www.julep.com, www.90reality.com