Jump to content

Cukkini a kedvencünk, egy kényelmes recepttel

2015. 06. 28. 10:51

Az egykori élmények alapján uborkának nézett zöldség mára már minden család bevásárlókosarában jelen van. Kedveljük, mert a nyári, könnyű ételek előkelő hozzávalója lehet, sokoldalúságát köszönheti az egyre több receptnek, amelyek meghozzák a kedvünket, hogy minél többször használjuk.

Próbáljuk ki a hétvégi könnyed eledelek mellé, a grillezéshez, a beugró barátok vendégül látásához.

Hozzávalók 4 személyre:

200 g liszt

1 teáskanál szárított élesztő

ízlés szerint só és frissen őrölt bors

50 g szárított sárgabarack

egy csokor kakukkfű

50 g Pekannusskerne

300 g friss kecskesajt tekercs

kb. ½ kg cukkini

50g reszelt parmezán

2 szár rozmaring

Az elkészítéshez rakjuk egy kupacba a hozzávalókat, majd keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy pohárnyi meleg vízzel (kb. 1 dl), gyúrjuk össze és hagyjuk lefedve, konyharuhával beborítva állni, hogy megkeljen. (Ha igényli, adjunk még hozzá vizet, ha túl ragacsos, liszttel keverjük) Egy jó bő óra elegendő. Kockázzuk fel a sárgabarackot, aprítsuk a kakukkfű szárát, keverjük össze a kecskesajt kockákkal. A cukkinit mossuk meg és szeleteljük hosszában szinte hajszálvékony csíkokra. Melegítsük elő a sütőt és a tepsire helyezzünk sütőpapírt. A megkelt tésztát gyúrjuk át egy kevés liszttel, majd lapítsuk, nyomkodjuk ki a tepsiben. oszlassuk szét a tészta felületén a sajtos, fűszeres keveréket, majd szépen egyenletesen igazgassuk el legfelül a vékonyra szelt cukkinit, hintsük meg sóval, borssal és a parmezánnal és végül a rozmaringgal és még egy kicsi kakukkfűvel. Következik a kb. 18-20 percnyi illatos sütés, kb. 220 °C-on. Fenséges meleg, fogyasztható kihűlt állapotában is. Jó étvágyat kívánunk hozzá, garantáltan nagy sikere lesz. Passzol salátához, száraz borhoz, beszélgetéshez és otthoni mozizáshoz.

(fotó: schlammdackel.de)