Jump to content

Joghurtos minipalacsinta a szezon kedvenceivel

2015. 08. 05. 16:36

Akinek van kedve a hőségriadóban a palacsintasütő mellett állni, és a nyár legfinomabb desszertjét elkészíteni, amely vonzó a maga nemes egyszerűségében, hát ne habozzon, szerezze be hozzávalókat és lepje meg a családot.

A vakáció alatt közös program a csemetékkel együtt tölteni az időt a konyhában, kisgyermekes családok szabadidejének egy részét kitöltve egyszerű és látványos desszert elkészítésére taníthatjuk meg utódainkat. Könnyed program a barátnőkkel együtt készíteni, a szokásos pletykák mellett.

Hozzávalók:

2 db tojás (nagy méret)

25 dkg liszt (teljeskiőrlésű búzaliszt)

1-1 mokkáskanál szódabikarbóna és só

1 teáskanál sütőpor

2 dl sima joghurt

1,5 dl víz

2 evőkanál étolaj

1 evőkanál cukor

vaj a sütéshez (olaj is megfelel)

Az elkészítés nagyon gyors, szitáljuk egy tálba a hozzávalókat. A habverő keverőtáljában keverjük lazára a tojást, kevés cukorral habosítsuk, majd a száraz hozzávalók fokozatos hozzáadása mellett készítsük el a tésztát, időnként rásegítve a vízzel, végül keverjük hozzá a joghurtot. A megszokott palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapunk, ha nagyon töménynek ítéljük, kevés vízzel még keverjük át.

A normál palacsintasütőt forrósítsuk fel, vajjal készítsük elő a terepet. Merőkanállal adagoljunk 2-3 kis átmérőjű minipalacsintát a felületre, majd spatulával fordítsuk meg a kellő szín elérése után, s süssük meg a másik oldalt is.

Szemet gyönyörködtető látvány a sok rusztikus kicsi finomság egymásra helyezve, nyakonöntve sziruppal, meghintve porcukorral. Ne felejtsük a szezonális bogyósokkal, feketeszederrel, ribizlivel, áfonyával, eperrel, málnával, magozott meggyel dekorálni, továbbfokozható egy kanál mascarpone hozzáadásával az íz és a látvány. (Annyira megnyerő és népszerű lesz a család körében, hogy a szezon elteltével is el fogjuk készíteni, használjunk fagyasztott gyümölcsöket a későbbiekben) Jó étvágyat kívánunk!

(fotó: flickr)