Jump to content

Engedd be az energiát otthonodba és ne álld az útját

2022. 11. 25. 19:00

Nem ismeretlen a Feng shui kifejezés, és a legtöbben azt is tudják, hogy ez egy speciális térrendezést jelent annak érdekében, hogy az életünk jobbá, nyugodtabbá váljon.

Aki hisz a természetfeletti erőkben, az abban is biztos, hogy a legjobb szándék mellett is árthatunk magunknak és másoknak azzal, hogy útját álljuk a jó energiáknak és beengedjük azt, ami ártalmas. Mivel az otthonunknak kellene a nyugalom helyét jelentenie, az mégiscsak meghiúsulhat azzal, hogy saját kuckónkban nem tudunk megfelelően pihenni, vagy egyszerűen indokolatlanul izgatottak vagyunk. Ilyenkor nyújt segítséget a Feng shui, amely életmódot jelent és azon az alapelven működik, hogy minden hatással van egymásra. Azaz ránk, emberekre nagyon sok minden hat, mint ahogyan mi is befolyásoljuk szűkebb és tágabb környezetünket is. A Feng shui pedig abban adhat segítséget, hogy csupán tárgyak, bútorok elrendezésével jobbá tegyük az életünket. Ha otthonunkban kényelmetlenül vagyunk, az egészségünk sincs rendben, könnyen lehet, hogy felborult az egyensúly, vagyis a yin és yang aránya. Ha ezek ugyanis nincsenek harmóniában, akkor a chi energiát is negatívan befolyásolja.

A Feng shuit magunk is gyakorolhatjuk annak ellenére, hogy nem vagyunk a téma szakértői. Azonban, ha jobban a természethez igazodnánk, akkor talán jobban figyelnénk a természetes fényre. Ez azt jelenti, hogy ma sokkal több mesterséges fényt használunk munkánk, de úgy általában, mindennapjaink során. A természetes fénynek nagy jelentősége van az életünkben, hiszen vitaminokhoz juttat, szabályozza az ébrenlét-alvás szakaszait. Csakhogy kiváló módszerek vannak arra, hogy ezt elzárjuk magunk elől és sokan meg is teszik. Márpedig, ha nappal van, mindegy, hogy milyen az idő odakint, a lehető legtöbb fényt szükséges otthonunk helyiségeibe beengedni. Ha minden jól megy, akkor a reggeli rutin részét képezi a szellőztetés is, amellyel nemcsak az elhasznált levegőt cseréljük ki, de ugyancsak hatással lehet a hangulatunkra.

A Feng shui az energiaáramlást igyekszik megfelelő mederbe terelni. Csakhogy az otthonunk tele van felesleges kacattal. nemcsak mi kerülgetjük – nagyon sokszor értelmetlenül -, hanem az energia útját is álljuk. Márpedig a felhalmozás, a gyűjtögetés nem jelent jót az energiák számára.

A Feng shui nemcsak a bútorok helyének megtalálásában segít, hanem abban is, hogy hogyan tudjuk otthonosabbá, de egyben jól élhetővé tenni a lakásunkat. A növények mindig pluszt adnak az életünkhöz, ha a kertben vannak, ha a belső helyiségekben. Nemcsak élettel, színekkel töltik fel az otthonunkat, de energiával is. A természetes anyagokból készült dekorációk is segítenek az egészség megőrzésében, egyes darabok pedig a szerencsét is vonzzák. Az illatok gyertyák, füstölők és párologtatók is ehhez járulnak hozzá.

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. De a kínai kultúrában az ételek nemcsak azért szükségesek, hogy energiát biztosítsunk a testünknek, hanem akár egészségesre is ehetjük magunkat. Azaz gyógymóddá is válhat. Az, hogy milyen színű egy-egy alapanyag étkezéseink során, olyan hatással van a szervezetünkre, a szerveinkre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)