Jump to content

Jégkockatartó télen? Lehet aktuális

2021. 02. 02. 19:00

Egyes tárgyaink időszakosan használtak. A jégkockatartó létjogosultsága nyárra datálódik, így eszünkbe sem jut télen elővenni.

A jégkockatartó fő funkciója természetesen a jégkocka készítés. A műanyag, szilikon vagy fémformába töltött vizet csak le kell fagyasztani és kész is van a jégkocka. Ez az apró tárgy azonban ennél sokkal többre képes.

 

Konyhai használat

Hogy a konyhánál maradjunk még, de a jégkockatartót máshogy használjuk fel, gondolkodhatunk az ételeinkhez felhasználható fűszerek különleges tárolásához. Nincs más teendő, mint növényi olajjal, zsírral felönteni a jégkockatartó mélyedéseit és beleszórni a fűszernövényeket. Ezután már csak a fagyóba kell tenni és következőleg akkor kell elővenni, amikor ételeinkhez fel szeretnénk használni.

Ugyanígy konyhai felhasználása lehet a jégkockatartónak, ha azt kávéval töltjük fel. Kihűlt állapotban kerülhet be a fagyóba. Ha bármikor vágyunk jegeskávéra, akkor csak egy-két kockát kell kivennünk.

A kávét nem mindenki kedveli, de vaníliás csokival még kedveskedhetünk. Nincs más teendő, mint csokit olvasztani, azzal feltölteni a tartót és alkalom adtán csak vaníliás tejbe kell pottyantani. A gyerekek nagy kedvence lehet.

A friss gyümölcsöket nem mindig tudjuk elfogyasztani. Ha a családban van pici baba, akkor érdemes a gyümölcsöket meghámozni, pépesíteni és ugyancsak helyet kaphatnak a jégkockatartóban. Bébiételként később felhasználható.

 

Konyhán kívüli használat

Ha több jégkockatartó is van otthon, amelyek közül az egyiket feláldozzuk, abból pozsgás növények virágtartója is válhat. Mindegyik mélyedésbe kerüljön némi virágföld és ültessünk abba bele pici pozsgásokat. Ahhoz, hogy a növények meg is maradjanak a tartóban, a növény szárához jégkrémespálcika darabot érdemes ragasztani és így a földbe ültetni azokat. Egy növénnyel beültetett tartó is jó látványt mutathat, de ha többet teszel egymás mellé, még jobb lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: https://flic.kr/p/MDu5gf, https://flic.kr/p/JAkUQq, https://flic.kr/p/WosuUj)