Jump to content

Apró lépések a boldog otthonért

2020. 05. 04. 19:00

Az otthonunk a bázisunk. Ott kezdődik a napunk, és ott is ér véget. A kényelem és a nyugalom az, amire leginkább vágyunk odahaza. Ennek megteremtése nem csak pénz függő.

Saját igényünktől, kreativitásunktól és pénztárcánktól is függ, hogyan rendezzük be úgy az otthonunkat, hogy ott szeressünk lenni. Különösen több időt kényszerültünk otthon tölteni a koronavírus-járványnak köszönhetően. Nem véletlenül kezdtek bele annyian kreatív, a saját környezetüket felújító, átalakító foglalatosságokba. Nemcsak az idő hasznos eltöltését segítették, de egyben az is szempont, hogy a saját környezetünket még jobbá tegyük.

Kamasz gyermekeinkkel talán minden nap összeveszünk azért, hogy megágyazzanak reggel, de sok felnőtt esetében sem teljesen egyértelmű, hogy a napot legjobb rendezetten indítani. Nemcsak a külsőségre kell adni, hanem az már otthon elkezdődik. Az alig néhány mozdulatos ágy bevetése mégis rendezetté teszi a környezetet. Ez mások is így láthatják, ha váratlanul betoppannak hozzánk.

Az otthoni tanulás és munka idején legalább akkora jelentősége van annak, hogy milyen a környezetünk. A rendezettség nemcsak jó érzés, de szebbé teszi a lak- és munkahelyünkként is szolgáló lakásunkat, emellett pedig mindennek tudjuk a helyét.

Alakítsunk ki egy olyan helyet a legkedvesebb helyiségünkben, ahol el tudunk vonulni és kényelmesen tudunk pihenni. Egy hely, ahová bármikor le tudsz ülni vagy heveredni. Egy jó könyv olvasására legalább olyan alkalmas, mint onnan megnézni egy jó filmet. Körbeveheted magad növényekkel, kedves emlékekkel is.

Az a hely, ahol élünk, sok emléket is őriz. Nem kell csakis albumba rendezni a fotókat. A falon is jó helyük akadhat. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy a többféle emlékeinket ne tegyük zsúfolttá.

A családban élő gyerekek számára is fontos az, hogy el tudjanak vonulni. A saját gyerekszobának is lehet olyan zuga, ahol a pihenés és a játék megvalósulhat. Egy jó nagy felület teret adhat a fantáziának, az alkotásnak.

Tavasz van. Minden zöldbe és virágba borult. Ha még sincs hely, ahonnan friss virágot szedhetnél és bevidd az otthonodba, akkor vásárolj szálas vagy még inkább cserepes növényeket. Lepd meg a családod tagjait egy aprócska figyelmességgel. Egy sütemény, egy finom ital elkészítése olyan jóleső lehet, amely nemcsak annak jó, aki kapja, de annak is, aki adja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)