Jump to content

Mielőtt kukába dobnád a lyukas harisnyádat…

2018. 02. 04. 19:00

Nőként akár mindennapos tapasztalás lehet az, hogy az újonnan felvett harisnya nap végére a kukában landol, mert a szemek felszaladtak, használhatatlanná vált a darab. Öltözködés szempontjából bizonyára nem esztétikus már viselni a lyukas darabot, de másra még jó lehet.

Nem szívesen válunk meg olyan terméktől, amely nem feltétlenül csak egyszeri alkalmazásra szól. A harisnya sem ilyen, azonban sok esetben annyira megsérülnek a szemek, hogy azt már lábunkra húzni nem érdemes. No, de kidobni sem feltétlenül. Kerestünk néhány olyan megoldást, amellyel tovább kihúzhatjuk egy harisnya élettartamát még akkor is, ha már nem teljesen a funkciójának megfelelően használjuk.

Ha nem veheted már a ruháid alá, akkor legalább a kezedre húzd fel a harisnyát, hogy a háztartásodban hasznossá lehessen, méghozzá portörlőként. Kiváló statikus hatása miatt magához vonzza a porszemeket. Nem kell mást tenned, mint felhúzod a kezedre a harisnyát, picit benedvesíted és végigfutsz a letörlendő felületeken. Ha már a takarításánál tartunk, és gyermek van a háznál, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy a bútorok mögött kincsek rejtőzhetnek. Méghozzá apró kis mütyürök, amelyeket jó lenne, ha a porszívó nem kebelezne be. Nemcsak a porszívónak árthat, hanem a tartályból nehéz kiválogatni a szükséges apróságokat. Ennek elkerülése érdekében húzz a porszívó csövére harisnyát.

A teflonedények kényesek. Egy alapos súrolással nemcsak a szennyeződéstől, de a teflonrétegtől is meg lehet szabadítani, amit persze jó lenne elkerülni, ha használni szeretnénk még az edényt. Ennek érdekében jól jöhet a harisnyanadrág. A lyukas, de tiszta harisnyát csak össze kell gyűrni, benedvesített felületére mehet néhány csepp mosogatószer és hatékony, ámde kíméletes súrolással eltávolíthatjuk a lerakódást.

Illatozhat is a kidobásra szánt harisnya. Mentsd meg úgy, hogy illatozó zsákot készítesz belőle. Tömd tele szárított növényekkel és helyezd ki a lakás több pontjára. Ha gyógynövényeket kötsz bele a harisnyába és a meleg fürdővizedbe teszed, akkor otthoni wellnessben részesülhetsz. A gyógynövény illatanyagai és gyógyító hatása is kioldódik a vízben, amely megérdemelt kényeztetést nyújthat.

Ahhoz, hogy a hajunk és fejbőrünk is egészséges legyen, nemcsak a megfelelő samponok, balzsamok szükségesek, hanem a hajkefe és fésű is. Azonban azokat is sűrűn érdemes megtisztítani a beleragadt hajszálaktól, mert így az esetleges kórokozóktól is megszabadulhatunk. Végezz egy alapos tisztítást, távolítsd el a hajszálákat a hajkeféből. A következő használat előtt pedig a kefe sörtéire húzz egy rossz harisnyát. Amikor összegyűlik azon újból a sok elhalt, kihullott hajszál, csak le kell húzni a keféről a kifeszített harisnyát.

A cipők felületének tisztítására is kiváló lehet a harisnyanadrág, csak át kell dörzsölni azzal a lábbeliket. Az elhasznált harisnya akár a körömlakk eltávolításához is megfelelő, ha épp nincs otthon vattakorong, de akár felhasználhatod bélésanyagként is. Gyermeked plüssjátékait is felturbózhatod. Ha pedig kertészkedni szeretnél, és hagymás növényt ültetsz, akkor a virághagymát helyezd a harisnyába, együtt ültesd a földbe, így a kártevők nem jutnak a a növényhez.

(Forrás: marmalade.hu | aol.com, instructables.com, quiverfullofblessings.files.wordpress.com/képek)