Jump to content

Hogyan dekoráljuk szalvétával a mai ünnepi asztalt?

2014. 12. 25. 08:49

A karácsonyi vendégséget az ínycsiklandó ételek és mesés desszertek mellett kellemes hangulatúvá tehetjük a csodálatos asztali dekorációval, az evő és étkészletek ízléses elhelyezésével, akár a szalvéta hangsúlyozásával növelve a meghitt hangulatot.

Szalvétagyűrűvel felgyorsíthatjuk a terítés munkálatait. Normál karikát akár készíthetünk papír törlőkendő gurigáját alapul véve, vagy a mézeskalács szaggató gyűjtemény néhány darabját kölcsönözhetjük az este hangulatának növelésére.

Az egyszerű megoldások nem jelentik azt, hogy nélkülöznünk kell az ünnepi környezetet. Fehér papír vagy textilszalvétát feltekerve kössük át egy spárgával, szalaggal, alkalmazzunk fenyőágat, biztosan lepottyan néhány a fa talpba illesztésekor, díszíthetjük csipkebogyó ággal, fahéjjal, szárított narancskarikával.

Fenyőfa formára hajtogathatunk nagyobb méretű zöld szalvétát. Kövessük lépésről lépésre a segédletként szolgáló fotósorozatot. önmagában is kellemes látvány, ám fokozhatjuk a „csúcsra” helyezett csillagánizzsal, masnival.

Egy másik lehetőség, amellyel a fenyőfa formája köszön vissza a hajtogatás által, álló szalvétadekoráció elérésével. Nem szükséges ragaszkodnunk a zöld színhez, a csúcsára rakható apró fenyőtoboz, csillagánizs, tört fahéjdarab.

Nincs más teendő, mint a magunk mellé rakni az okos gépet, amelynek képernyőjét figyelve beleállhatunk a hajtogatásba.

(fotó: piterest.com, bhg.com, zszywka.pl)