Jump to content

Hova tűnt a TV?

2014. 08. 11. 10:10

Nem tudományos vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a társadalom három csoportra osztható: a hosszú órákat televíziózással töltők, a tevékenységet nagy ívben elkerülők és a köztes csapat, akik tudatosan, alkalmanként kapcsolják be a készüléket. Talán ez utóbbi társaság igényelte a van is, nincs is, TV-t elrejthető megoldásokat.

A mára elterjedt lapos TV készülékek használata méretüket figyelembe véve még egyszerűbb, mint vaskos méretű elődeiké. Erősíthetjük a falra az adott típus mellé használható konzollal és elé kerülhet az ajtó, ami sejtető és díszítő elem egyben, elfedve a nem éppen lakberendezési értékű és ékesítő küllemű, bár nem csúnya technikai eszközt.

Gyakori megoldás a szekrénybe rejtett televízió. Nagy előnye, hogy a zárt ajtók mellett tökéletes harmónia teremthető az enteriőrben, valójában fel sem tűnik, hogy hiányozna a szobából a készülék. További előnye, hogy nagyobb védelmet kap az eszköz a porral szemben, ritkábban szükséges tisztítani a képernyőt. Egyaránt találunk modern vagy rusztikus stílus mellé illeszthető bútortípusokat. Komódok kedvelőinek ajánlott a liftes megoldás.

A tárolás a függőleges mozgatás lehetőséget használja ki, inaktív állapotban, falhoz tolt bútor esetén fölötte elhelyezhetők fotók, festmények, nem rontja a kialakított enteriőr harmóniáját a készülék. A szekrényhez hasonló praktikus tulajdonságok szólnak alkalmazása mellett.

Beleszerkeszthetjük a televíziót a környezetébe oly módon, hogy ne zavarja a komplex egységet. A kandalló, polcrendszer, a kontraszt ellenére idilli enteriőr egyensúlyát nem töri meg a technikai eszköz használata, egyúttal lehetőség kínálkozik a képzőművészet támogatására is. Nem hiszem, hogy sokan rávágták volna elsőre, hogy a festménypáros valamit rejt.

Helytakarékos megoldás a plafonban elrejtett televízió. Milyen szerencse, hogy elterjedtek a lapos készülékek. Megfelelő technikai és megerősített tárolási megoldással elrejthető a fejünk felett a készülék. Különösen praktikus lehetőség galériázott, kisebb alapterületű otthonokban, ahol minden funkció új értelmet nyer, kivált a leleményes ötletekkel.

Az ajánlott ötletek lehetőséget nyújtanak, mindenki maga ízlése és használati szokásai mellett tudja kialakítani a számára megfelelőt.

(fotó: potterybarn.com, pinterest.com, atticmag.com, svsf.com, homedoo.com, dailydecorator.blogspot.com, missingremote.com)