Jump to content

Azért mert kevés a hely, még nem ússzuk meg a munkát!

2014. 07. 24. 11:59

Nem is akarjuk, ugyanakkor tény, hogy már annak is örülünk, ha sikerül minden funkciónak helyet találni otthonunkban, a dolgozósarok a legvégén kullog a kívánságlistán. Erre a problémára jelenthet megoldást az igazi gyöngyszem, a falra erősített, lenyitható szekreter.

A megoldás több, mint praktikus, kis alapterületű helyiségben jó választás, hiszen kevesebb hellyel is beéri, mint adott esetben terjedelmes íróasztal társai.

A Ron Gilad által tervezett modern fali asztal túl azon, hogy szép és praktikus, használaton kívüli állapotában tökéletesen testesíti meg a geometrikus formák otthoni használatának, minden híresztelés ellenére lakályos hangulatát, arról nem is beszélve, hogy fő funkciója mellett polcként nyújt díszítő bútorzatot. Remek megoldása hálószobában való elhelyezés.

Egyszerű forma, talán túlzottan is. Vitathatatlan, hogy megkapjuk, amit igénylünk. Falon is van, kis helyet is foglal, s amikor dolgoznánk, csak gyorsan lenyitjuk. Elvégezhetjük rajta az írással járó dolgainkat, ráhelyezhetjük a laptopot.

Szintén furnérból készült fali asztal, ám a fentihez képest jobban megfelel a belső elrendezés annak az igénynek, hogy a munkánkhoz vagy életünk operatív részéhez szorosan kapcsolódó apró kiegészítőket, fontos iratokat elrejtse, rendszerezze, azokat könnyen átláthatóvá és hozzáférhetővé tegye.

Egyszerű és nagyszerű, ez ugyan nem lehajtható, hanem kihúzható és társaihoz hasonlóan alkalmas akár falipolc használatra is, passzív állapotában.

Kis alapterületű gyerekszobában válik hasznossá a lekerekített sarkokkal kifejezetten könnyed, mégis mai formavilágú, egyúttal a balesetek statisztikáját javító kialakítással gyártott kinézet.

Egy másik lekerekített példány,jól megtervezett tárolókkal, passzolhat az oly kedvelt mid century stílus egyik szobájába.

Ajánljuk a remek megoldásokat oda, ahol helyszűkében és feladatbőségben vagyunk.

(fotó: molteni.it, idecoration.me, inthralld.com, fastcodesign.com, etsy.com, makeuseof.com)