Jump to content

Megfűszerezve

2014. 07. 23. 15:30

A friss fűszerek szezonjában tobzódunk az illatos zöld levelekben, csak lecsípünk egy filigrán darabot, díszítünk vagy ízesítünk, morzsoljuk ujjbegyeinkkel és halmozzuk az élvezeteket. Ezért kell nekünk a friss zöldfűszer.

A tárolás sokféle lehetősége közül nyújtunk át, hogy a témánál maradjunk, egy fűszercsokrot.

Készítsünk a konyhafalra, karnyújtásnyira frissfűszer falat. Felhasználhatjuk az előnyös tulajdonságairól már számos alkalommal említett, jolly joker raklap néhány darabját. A falapokra felerősített bilinccsel megtartható az egyforma befőttesüveg család, amelyekbe előzetesen ültetjük a kedvelt fűszereket. A látvány és az illat felpezsdíti a konyhai létet.

Az újrahasznosítás jegyében készíthetünk vázát, kaspót konzervdobozokból. Az egységességet az ugyanazon szín használatával érjük el, a magasság, átmérő akár eltérő is lehet. A fehér kifejezetten jól passzol a zöld fűszerekhez, ráerősít azok szépségére.

Az illatos zöldfűszerek remek díszítői az ablaknak. Ültessük balkonládába, kaspóba, felcímkézhetjük. Üde látvány a konyhából nézve.

A kaspókba ültetett fűszerek megkülönböztetésre használjunk táblafestéket. Lefesthető a teljes kaspó avagy pusztán a vignetta rész.

Alternatív megoldás a fordított tárolás. Felfüggeszthetjük a konyhapult fölé, egy laza mozdulattal levágjuk vagy csippentjük a szüksége mennyiséget. A tároló szabályosan lakberendezési kiegészítővé lép elő, praktikus funkciója mellett konyhai dísz.

A kettő az egyben megoldás, amely kiváló kiegészítője a friss gyümölcsök és fűszerek kedvelőinek. Megkönnyíti a tárolást, ékesíti a konyhát. Tökéletesen megtervezett design darab.

Mindenkit csábítunk a frissfűszerek használatára, a tárolás pedig gyerek játék.

(fotók: dancingtheland.com, homedit.com, alkalinesisters.com, bemyguestwithdenise.com, creamaricrea.blogspot.com, alternativeconsumer.com, gardenglou.com)