Jump to content

Dohányzóasztal styling

2014. 07. 21. 10:17

Bizony ott tartunk, hogy már arra is figyelni kell, miféle tárgyak kerülnek a nappali fókuszában található alacsony asztalra, s az arra érdemes holmik miképp vannak elrendezve. Maximalista huncutság vagy néhány egyszerű lépés?

Szerintünk egy lehetőség arra, hogy még vonzóbb legyen az otthonlét. Pontosabban még harmonikusabbá válik a nappali, ahol ideális esetben minden a helyén. A kényelmes kanapénak és a vele összehangolt bútoroknak megfelelő színű, mintájú fal nyújt hátteret, a lágyságról a függönyök, szőnyegek, díszpárnák gondoskodnak, néhány szobanövény és faldekor, fénykép vagy festmény, családi csecsebecsék teszik otthonossá a megfontolt kiválasztással bekerült lámpákkal megvilágított és hangulatossá tett belső tereket. A szoba közepére állva és körülnézve valóban már csak hab a tortán a jól megkomponált dohányzóasztal felület.

Létezik-e dohányzóasztal styling 1x1? Inkább hallgassunk az ösztöneinkre és nézzünk körül otthonunkban, csenjünk el egy tárgyat a könyvespolcról, válasszunk ki élénk színekkel felöltöztetett kiegészítőket, feltűnő borítással bíró könyvet, albumot. Jól jöhet az egyéb helyzetekben már felismert és hőn alkalmazott tény, amely szerint jól mutat, ha a színek és minták mellett keverednek a struktúrák is. Még az alacsonyabb és magasabb tárgyak egymás mellé helyezésével kialakított ritmus sem elhanyagolható. Mintahogy az sem, mennyire megnyugtató érzetet keltő kiegészítője lehet a jól megkomponált asztaldíszítésnek az élő növény, vágott virág.

Ha már a virágnál tartunk, ugye nem árulunk el titkot, hogy a csokrok készítésénél kőbe vésett páratlan számú szálas virág alkalmazása sokkal inkább praktikus, harmonikusabb komponálási lehetőség alapja, semmint holmi udvariassági fok mérője. Hasonlóképp – ez nem csak a témánál, hanem bármely tárggyal történő díszítésnél figyelembe vehető alkalmazás – páratlan számú kellék mindig jobban mutat egymás mellett, mint a páros. Alkalmazhatunk egy érdekes tálcát a kompozíció alá, ami megkönnyíti a takarítást, nem egyesével kell felemelni a remekmű résztvevőit.

Legyünk bátrak, csempésszünk be az alkotásba alkalmasint első érzésre nem oda illő tárgyat, izgalmassá teheti a környezetet. Azt pedig magától értetődik, hogy ily módon is hangolódhatunk valamely ünnepre, évszakra, alkalmazva azok jellegzetes dísztárgyait.

Nem nagyzolás, csak egy kis tárgyátcsoportosítás. Játék a holmikkal. A végeredmény pedig magáért beszél. Állj bele még ma!

(fotó: belovelynow.com, handmademood.com, stylemeswankyblog.com, lifeinmyfablane.com)