Jump to content

Nagy levelekkel a nyár közepén

2014. 07. 19. 10:13

Nyári, akár trópusi hangulatú enteriőrt alakíthatunk ki otthonunkban néhány levél alkalmazásával. Hogy hova kerüljenek az élénk zöldminták? Oda, ahol leginkább hiányzik egy kis impulzív, intenzív részlet a belső terekben.

Elképesztő hangulattal tölti meg a szobát ez a markáns mintájú tapéta. A merészség megéri az árát, nem sokan mondhatjuk el magunkról, hogy lenne bátorságunk alkalmazni, miközben az elért hatás maga a megtestesült nyári, nyaralós hangulat. Kellettek hozzá a terasz bútor jellegű fotelek, ám az otthonosságot a családi képek, a tapéta egyik színével egyező párna maximálisan erősíti.

Üde és friss légkört vitt ebbe a helyiségbe a világosabb háttéren alkalmazott szellősebb levél mintázatú tapéta, amely egy falat díszít az egyébként fehér enteriőrben. Kiegészítésként ráerősít a színben harmonizáló szőnyeg.

Az ötlet, hogy az adott tematika alapján kárpitozzuk át a karosszéket, fotelt, kanapét, mindig kéznél van. Felfrissíti az évek óta használt bútorokat, azokat továbbörökíthetjük az új stílusú enteriőrbe, miért is kellene megválni tőlük, különösen, ha kényelmesek.

Egyedi tervezésű és gyártású szőnyeggel a szobát feldobhatjuk, a régi szőnyeget kidobhatjuk. Vagy inkább helyezzük át egy másik helyiségbe, ahol még jó szolgálatot tehet.

Talán a legkisebb felfordulást hozza a párna alkalmazás. Ennek nagy előnye, hogy a következő évszak hangulatára lecserélhetjük, így tulajdonképpen nagyobb beruházás nélkül, néhány újabb drapéria, ágytakaró, dekorációs tárgy bevonásával aktualizálhatjuk és felfrissíthetjük a látványt a szobában.

(fotó: laurenliess.com, completely-coastal.com, blackseaplus.com, abodelove.blogspot.com, houseandhome.com, overstock.com, abeachaday.com)