Jump to content

50 éves a Hard day's night

2014. 07. 18. 09:35

A világszerte ismert és retro bulikon gyakran játszott sláger félévszázados lett. Az ikonikus csapat történetét, dalainak hosszú listáját ma is népes rajongótábor tartja életben és követi nap, mint nap. A fanatikusok még otthonukban is megjelenítik az együttes iránti múlhatatlan szeretetüket.

Az ötvenes sláger fő sorát sokféle értelmezéssel közelíthetjük meg. Egy biztos, hálószobában ott a helye. Ügyeskezű lakója némi türelemmel felvázolhatja a sorokat, majd ecsettel kifesthető és kapott egyedi megvilágítást a helyiség.

A zene, a stílus és az együttes egyidejű rajongója, fiatal felnőtt szobája is lehet hasonlóképpen berendezve. Kellő méret esetén még a hangszergyakorlás is megoldható. Remélhetőleg a család többi tagját nem zavarja, mert az otthoni gyakorlás a további lakók részéről igényel türelmet. Itt említjük meg, hogy ebben a korban már bátrabban nyúlhatunk ahhoz a megoldáshoz, hogy a szoba lakójának rajongása, hobbija adjon insipirációt a berendezéshez. Amíg kisgyermek korban a mesefigurák iránti elkötelezettség jóformán néhány hétig, hónapig tart, óvatosan illő bánni a dekorálással. Ami ma tetszett, holnap idejétmúlt a kiskorúszemében, amivel nincs is gond mindaddig, amíg nem tapéta, 2 napig készül festett faldekor, nagy kiadással járó illusztrált bútor, lámpa látja kárát. (Éppen ezért javasoljuk mindig, hogy a gyerekszobában a hangulatteremtés a lényeg, nem a túlzott dekorálás)

Az újra kárpitozott bútorok mindig különleges hangulatot kölcsönöznek egy régebbi darabnak. Az, hogy éppen a négy gombafejű került a háttámlára, több, mint egyedi. Éppen ilyen mintájú textília beszerzése nem kis kihívás, ám manufaktúrában, akár szitanyomással biztosan elkészíttethető. A hatás roppant meggyőzőző.

A gyors és hatékony faldekorálás lehetősége a falmatrica használata. Készen vásárolható, legyártatható. Ha mégsem botlunk bele, olyanba, amit elképzeltünk, marad a sablonkészítés és a festés. Ez a megoldás több időt vesz igénybe, ám megéri a fáradozást, nem mindenki mondhatja el magáról, hogy 4 hírességgel él egy fedél alatt.

(fotók: artstickonline.com, rilane.com, ebay.co.uk, etsy.com)