Jump to content

A gyerekek kerti kényelme is lehet egyedi és minőségi

2014. 07. 17. 10:13

A családi házak kertje egy óvatlan pillanatban rumlis, egynyári kerti és homokozós holmik játszóházává alakul a kisgyerekes családok életében, ha kicsúszik a gyeplő a kezeink közül. Tegyünk néhány lépést annak érdekében, hogy a kert látványa amennyire lehet, rendezett legyen, töltsük meg néhány tartósabb használati tárggyal.

Ez a történet nem arról szól, hogy méregdrága kerti bútorokra beszéljünk rá bárkit. Ugyanakkor biztosan tapasztata mindenki, milyen élettartammal bír a gyengébb minőségű kerti gyermekbútor vagy sport és szabadidős eszköz. Éppen ezért törekszünk inkább kevesebb, de tartósabb, esetleg többször felújítható, átalakítható eszközök vásárlására vagy saját készítésű holmik alkotására rávenni a szülőket.

Legyünk leleményesek. Egy már nem használt karfás székből, annak átalakításával és lefestésével egyedi hintát készíthetünk. Garantáltan hosszabb életre számíthat, mint némelyik hipermarketben vásárolható darab.

A sokoldalú raklapból egyenesen hintaágy készíthető. Ötletes és gazdaságos, apa fúr és fest, anya varr, az egész család befogható az újjáalakítás folyamatába.

A megabiztonságos ülőke, nagyot nem tud róla leesni a csemete, az oldalába sem üti be magát. Színes párnával vidám hangulatúvá varázsolt gumi puff a kertben jó szolgálatot tesz.

Gyerek piknik asztal, praktikusnak véljük, mert stabil, átfesthető, egyszerre többen elférnek, s kis átalakítással még homokozóvá is előléptethető.

Ami szép, azzal kár hadakozni. Tökéletes vidám színekben pompázó formatervezett kis székek.

Ezek több nyáriak. Mint a fenti megoldások is. Kényeztessük gyerekünk kerti buzgalmát és alakítsuk ily módon is ízlésüket.

(fotó: kedel.co.uk, frbiz.com, handmadecharlotte.com, diy-enthusiasts.com, onlypicnictables.com, viesso.com)