Jump to content

Mire jó egy szekrény, ha szűkében vagyunk a helynek?

2014. 07. 08. 15:15

Ismerős helyzet, amikor módjával áll rendelkezésünkre tér az otthonunkban, ugyanakkor szeretnénk megtölteni különböző funkciókkal anélkül, hogy rázúdítanánk munkánkat, hobbinkat a velünk együtt élőkre.

Remek megoldás a szekrény a különböző foglalatosságok elrejtésére, egyúttal egy laza mozdulattal feltárható és azonnal használható az addig rejtett tér.

Íme egy kis helyre száműzött home office, kiváló megoldással elrejtett munkafelület, és adott esetben rumlisan hagyott irományok és levélkupacok, könyvhalmazok valamint a mindezt láthatatlanná varázsoló szekrény szerencsés találkozása. Néha belebotlik az ember készen vásárolható példányokban. Ami igazán nagyszerű, a teljesen testre szabott, átalakított szekrény, hiszen minden hely maximális kihasználása és az ott munkát végző igényeinek figyelembevétele a cél.

Kisállattal együtt élni sem reménytelen egy jól szervezett, mindent szükséges holmit, eledelt és eszközöket tároló, komplex szekrény alkalmazásával.

Aki varrt már valaha géppel, esetleg hordozhatóval, megerősítheti az érvelésem, miszerint annál kényelmesebb nincs, minthogy a varrógép kéznél legyen, s ne kelljen minden használat után betuszkolni a táskájába, majd onnan a gardróbszekrény aljára száműzni, vagy lustaságból napokig kerülgetni az étkezőasztalra helyezett rémséget.

Gyerekszobában addig van rend, amíg az újszülött meg nem érkezik. Ez az a pillanat, amikor búcsút vehetünk a szépen rendezett polcoknak, színdinamikát figyelembe vett könyvelhelyezésnek, a tárgyak megkomponált egymáshoz illesztésének. Aki reménykedik esetleg, íme egy ötlet, a játékok és holmik rendszerezésre nevelő elrejtéséhez.

Kezd visszatérni az italok külön elhelyezés, adott esetben díszítő funkciója a lakótérben. No nem a szekrény tetejére rakott vodkásüvegre gondoltam, ám reneszánszát éli az italra fókuszáló kínáló-zsúrkocsi és a rejtettebb megoldás a szekrényben kialakított bárpult.

A non plus ultra ez a mini konyha a szoba sarkában elhelyezve. Ember legyen a talpán, aki a zárt ajtók mögé látja az ötletes megoldást. Ugyan nagy főzőcskézésre nem alkalmas, de melegítésre, kávé- és teakészítésre, hűtött italok gyors kínálására, aprósütemények tálalására abszolút megfelel. Igényesen kidolgozott, szépen megmunkált darab. Ugye nem kerülte el senki figyelmét a helytakarékos ajtómegoldás.

Reméljük hozzájárultunk kedvcsinálónkkal egy újabb, ezúttal szekrény-átalakítási, –újragondolási projekthez.

 

(fotó: bigbobz.com, evtiel.com, bhg.com, pinterest.com, habershamhome.com)