Jump to content

A párna outdoor élete

2014. 07. 04. 18:59

Egy ízlésesen kialakított teraszon vagy balkonon, a kertben elhelyezett hintaágyon és ülőbútorokon használjunk oda illő és nem az éppen bentről száműzött párnákat. Miért ne lehetne dísze és éke szabadtéri életünknek?

A párna kényelmessé teszi az ülőalkalmatosságot, huzatával dekorál. Otthonunk külső környezete éppúgy megérdemli az odafigyelést és harmonikus berendezést, mint fészkünk belső terei. Örömteli változás tapasztalható, hiszen a kényelemre és szépen dekorált kerti elrendezésre, kényelmes kültéri bútorokra mindannyiunknak igénye van.

A választék bőséges, egyedivé formálhatjuk a kiegészítőkkel, amelyek közül kiemelt jelentőségű lehet a párna. Ami puhít az ülőfelületen, mintájával és színével pedig bőszen dekorál. Érthető hát, hogy fontos szerepet kapott. Megkockáztatom, hogy nagyobb fontossággal bír, mint a beltéri díszítő alkalmazás, hiszen a falak között számos egyéb lehetőség kínálkozik a dekorálásra. Mintájuk és méretük, az alkalmazott színek igen széles skálán mozognak.

Mindenki másra esküszik ám azt érdemes szem előtt tartani, hogy amennyiben az ülőfelületi párnát használjuk, annak legyen kellő vastagsága a kényelem miatt. Kár lenne feszengeni az egyébként csodálatos, virágos környezetben a padon vagy a hintaágyon, kültéri kanapén ülve. A díszpárnák választása már más kérdés, talán megbocsájtjuk magunknak a kisebb mértékű odafigyelést. S a többi valóban egyéni megítélés és ízlés dolga. Varrásban jártasak előnyben, kevés munkával újíthatják fel, alakíthatják át a kopottas vagy már nem tetsző párnákat. Bátran nyúljunk a markáns színekhez és mintázathoz, a természet zöld háttere kiemeli és vidámmá teszi használatukat. Keveredjenek nyugodtan a minták, ha a színek között fennáll a harmónia szép hangulatot teremthetünk ezáltal.

(fotó: flooringhunt.com, cushionsforyourhome.com, tapja.com)