Jump to content

Nyári mozizás a kertben

2014. 07. 03. 18:35

Ó, azok a régi szép idők, amikor még lehetett kertmozizni. Manapság ritkán és kevés helyen botlunk a szabad ég és a bőrünkön fújdogáló szellő együttes hatását nyújtó, a közeli gyorsvonat zakatoló hangját legyőzni próbáló, nem éppen aktuális filmeket vetítő csoportos mozizás élményébe.

Éppen ezért teremtsünk otthon egyedi és saját kertmozit. A legegyszerűbb, ha a fehér lepedőt az ágy helyett a falra helyezzük, felfüggeszthetjük egy stramm kötélre. Rakjunk köré, tisztes távolságra mindenféle jót, szőnyeget, takarót, babzsákokat és nagyméretű párnákat. Ezúttal ne a lakot, hanem a kertet rendezzük be picit másképp. Azért így el tudnám képzelni a ma estét.

A technikát a nemek és korok figyelembevételével szolgálhatja diavetítő vagy projektor. Nem árt egy kis fény sem, a diafilmek cseréjéhez, a váratlan fennakadások kiküszöböléséhez. Praktikus a szúnyogriasztó, az utálatos lények távoltartására használhatunk rovarűző gyertyát is. Mécsesekkel és lámpásokkal, lampionokkal és pompomokkal tovább fokozhatjuk a hangulatot. S ha igazán a mozizás élményére szándékozunk erősíteni, hát tömjünk tele papírzacskókat pattogatott kukoricával, az eldobható műanyag poharakat meg töltsük meg a személyre szabott itallal és szívószállal.

Gyakori kertmozizás igénye esetén érdemes beruházni egy komolyabb vetítővászonba, s ha van elegendő hely a ház végében, akár hosszabb távra is gondolva fix megoldásokkal, kényelmes székekkel berendezni a nézőteret. A jó szomszédi viszony fenntartása érdekében tájékoztassuk a mellettünk élőket. Vagy inkább hívjuk meg Őket is. Mi ezt tettük :o)

Nagyon könnyű rászokni a jóra, emlékezetes impulzus a nyárra. Akár még a nyaraláson is bedobhatjuk, az esti programként. Kempingezés alatt biztosan nagy sikerünk lesz. Térjünk cseppet vissza a jövőbe, nézzünk valami nyári limonádét vagy a foci VB utolsó, izgalmasnak ígérkező epizódjait.

(fotók: myhomeoutdoors.com, theboredninja.com, thegardenglove.com)