Jump to content

A nagy duett: fekete és fehér

2014. 07. 02. 11:20

Léteznek párosok, amelyek mindenidők legjei, tarkaság helyett stabil kétszereplős, kontrasztos vizuális élménnyel és inkább az adott trendnek megfelelő formavilággal válnak egyedivé és egyúttal kortalanná. Ilyen a fekete és a fehér múlhatatlan kapcsolata.

(fotó: mylusciouslife.com)

Ebben a kombinációban sokkal több szemrevaló megoldás rejtőzik, mint esetleg pusztán a két szó hallatán bennünk felmerül. Mert elsőre a komorság, a steril érzés jut eszünkbe. Ki a csuda akar ilyen körülmények között élni, pihenni, aludni? Bárki, aki képes önállóan vagy segítséggel az említett fenntartások ellenére otthonossá alakítani a teret. És van egy igencsak praktikus oldala is, nem sokat kell gondolkozni a bútorok, kiegészítők vásárlásakor, a festék vagy tapéta beszerzésekor.

(fotó: freshome.com)

Néhány ötlet a temérdek közül, tapétarajongók kedvében járva.

(fotó: designersguild.com, sved-tapeta.hu, norwall.net)

A kötött színvilág mellé helyezzünk minél több puha, lekerekített holmit. Ezzel ellensúlyozni lehet a túlságosan kemény, a fekete és fehér által sugallt makulátlan berendezést, lakályosabbá tehetjük a helyiségeket.

(fotó: designbuildideas.eu)

Alkalmazzunk bátran matt felületeket, a fényes, ragyogó helyett. A két markáns szereplő barátságosabbá válik. Egy fekete falfelület sokkal izgalmasabb adott esetben táblafesték használatával, mint pusztán falfestékkel. Ráadásul kedvünkre dekorálhatjuk, folyton változó, interaktív része lehet az enteriőrnek, különösképp passzol a duetthez, amennyiben kizárólag fehér krétát használunk.

(fotó: boiseriec.blogspot.com)

A páros alkalmazása a fürdőszobában kifejezetten praktikus. Ott a fehér valóban jó szolgálatot tesz, mint a tisztaság, a megtestesült higiénia jelképe, ugyanakkor a feketével nem válik érintetlenné, s akár színes törülközővel még hetente váltogathatjuk a hangulatot is.

(fotó: housetohome.co.uk)

Konyhában a fehér felé billenjen a mérleg nyelve, és kifejezetten ajánljuk csekély mennyiségben a maga szépségében tündöklő felülettel fa alkalmazását, ami lehet a padló, vagy egy esetleg méhviaszolt asztal, a pult felület. 

(fotó: countryliving.com)

Hálószobában talán nem szerencsés a túlzott fekete dominancia, ám ha ettől eltekintünk, finoman alkalmazva bátran bevállalható és még hangulatos és egyedi is a végeredmény.

(fotó: she777.com)

Otthoni munkavégzés esetén a páros azért lehet remek, mert nem tereli el a gondolatokat az adott feladatról vibráló színkavalkáddal.

(fotó: theclotheshoarderscloset.com)

Talán a gyerekszoba az a helyiség, amely számos kérdést felvethet, miképp élhet ott a színekre legfogékonyabb generáció harmóniában. Ennek ellenére láthatunk ötletes, mintsem elrettentő példákat.

(fotó: pinterest.com)

Reméljük, hogy a bemutatott enteriőrrészletek által sikerül érzékeltetni, hogy a fekete-fehér kettős rég túlnőtt a minimalista, unalmas és meghittségtől távol álló képzettől. Akinek önmagában sok, tegyen mellé nagy szobanövényeket (itt már fejtegettük előnyeiket), vagy néhány pácolt fabútort, kiegészítőt.