Jump to content

Szőnyeg körbe-körbe

2014. 07. 01. 09:30

A szőnyeg szó hallatán a legritkább esetben gondolunk a kerek megoldásokra. Szeretnénk erősíteni létjogosultságát és meggyőzni a kétkedő tekinteteket arról, hogy a jól megválasztott, kör alakú minta és szín kombináció miképp hat szögletes társaihoz képest.

(fotó: nicety.livejournal.com)

A kerek látvány egyfajta hóbortos érzéssel ruházza fel a környezetét. Tompítja a mellé helyezett merev, szögletes bútorok érdességét. Lágyságot érünk el általa, megbolondítja a teret anélkül, hogy a rendezetlenség látszatát keltené a szokványos, már-már megkövetelt, téglalap forma alkalmazása helyett.

Kerülhet nappaliba, ahol szépen kiegészíti a kanapét, s ha igazán megszédített bennünket a forma, még a ráhelyezett dohányzóasztal is követheti a kör alakot.

(fotó: sidestreetstyle.com, flodeau.com)

(fotó: pinyourhome.com)

Hálószobában, az ágy alá kissé betolva vagy egyszerűen mellé helyezve.

(fotó: safariliving.com, pinterest.com)

Fürdőszobában a leggyakoribb a hidegburkolat masszív alklamazása, ennek ellensúlyozására tökéletes megoldás az eltérű struktúrájú, szín és formavilágú kiegészítők alkalmazása.

(fotó: pinterest.com)

A konyha és az étkező kényesebb téma, dokkan azonnal aggályoskodnak, hogy sok lehet a szennyeződés, morzsa, ami nem éppen szőnyegbarát terep. Ettől függetleneül találkozhatunk leterített

(fotó: whatiwouldbuy.com)

(fotó: pinterest.com)

A gyerekszoba az örök terep, ahol a parktikum és a szépség együttesére törekszünk, ahol szinte a kicsi születésétől törekszünk harmóniát teremteni az idővel mégoly vegyes kavalkádban is.

(fotó: ministryofdeco.blogspot.com)

Egy kicsit bohém? Talán, mindannyiunkban van vágy, hogy olykor szakítsunk a konvenciókkal. Kerekítsünk bátran otthonunk valamely szegletén.