Jump to content

12 szörnyen egészséges és finom Halloween recept

2013. 10. 25. 14:00

Közeledik a Halloween, aminek talán a gyerekek örülnek leginkább a vicces vagy félelmetes tökök kifaragása kapcsán. Összegyűjtöttünk néhány vérfagyasztó harapnivalót, hogy az este az ijesztő lámpások mellett a hátborzongató falatokról is szólhasson.

A legkisebbek mellett a felnőttek is szeretni fogják ezeket a kísérteties harapnivalókat. Bár Halloween este a fő hangsúly az édességeken van, mellettük rengeteg lehetőség kínálkozik a vámpírok, múmiák, pókok és egyéb hátborzongató figurák szendvics és sós harapnivaló megformálásában is. Halloween arra is jó, hogy kihozza mindannyiunkból a gyermeki énünk, így ha őrült és vicces jelmezekbe nem is öltözünk, nem kopogtatunk a szomszédoknál cukorkáért kuncsorogva, de ettől a tökfaragás, a vicces harapnivalók, ijesztgetős történeket és filmek azért jöhetnek. Mindenki a maga módján, saját vérmérséklete szerint adózhat a hagyományoknak, és ha mókásan fogjuk fel, a gyerekekkel együtt kedvünkre szórakozhatunk egy jót.

Összegyűjtöttünk 12 hátborzongató finomságot, ami ráadásul egészséges is a sokféle zöldségtől. Nem kétséges, az ősz egyik legijesztőbb élménye vár ránk, amihez szolgálhatunk múmia pirítóst, vámpír falatokat, csontváz ropit, boszi seprűt…

Boszi seprű

Finom és látványos harapnivaló, amim egykettőre el fog tűnni a tálcáról. A szeletelt sajtot ollóval vagy késsel vagdossuk be, tekerjük ropi köré és egy szál snidlinggel kössük meg.

 

Múmia pirítós

Ez is nagyon egyszerű szörnyűséges vacsoraötlet. Egy szelet kenyérre kenjünk pizzaszószt, kemény sajtból (nehogy szétolvadjon sülés közben) csíkokat helyezzünk rá és egy félbevágott fekete olajbogyót a szemeknek. Már csak süssük meg és még melegen tálaljuk.

 

Frankenstein szendvics

Ez a kedves kis zöld Frankenstein szendvics akár reggelire is készülhet, amihez tálalhatunk egy szellem ábrázatú főtt tojást. A szendvicshez a kenyeret kenjük meg majonézzel vagy bármilyen sajtkrémmel, szendvicskrémmel, vajjal. Vékonyra szelt uborkával rakjuk meg a kenyeret, rá sárgarépa karika és olajbogyó a szemeknek, kaliforniai paprika szájnak és sajt fogaknak. Hajnak bármi lehet, sajt, vagy néhány tortilla chips.

 

Félelmetes Jack

Ez a szendvics a világító töklámpásokat idézi és vele együtt Jack O'Lantern, a részeges kovács legendáját is. Ehhez a szendvicshez egy ijesztő szemgolyó mintás főtt tojás dukál. A szelet kenyeret szintén kenjük meg majonézzel vagy egyéb krémmel, erre jöhetnek a sárgarépa csíkok, a céklából kivágott szemek és száj, végül valamilyen zöldfűszer.

 

Fincsi múmia

Fincsi múmia zombi tojással. Kezdetnek a szelet kenyeret megkenjük majonézzel vagy szendvicskrémmel, szemnek sárgarépa és fekete olajbogyó, a múmiát körbetekert géz pedig fehér retekből, esetleg sajt szeletekből kerülhet rá.

 

Pók tojások

Kísérteties, imádnivaló falatok gyerekeknek. A megszokott kaszinótojás elkészítése után a pókokat fekete olajbogyóból helyezzük a tojáskrém tetejére.

 

Tojás vámpírok

Szórakoztató fehérje tuning a reggelihez! Kísérteties arcokat könnyedén kreálhatunk főtt tojásokra. A legegyszerűbb módszer, ha egy alkoholos filccel arcot rajzolunk a főtt tojásoknak és úgy tálaljuk őket.

 

Csontváz ropi

Ehető csontváz pizzaszósszal tálalva. A csontvázhoz keressünk valamilyen sós kekszet, kétszersültet, a pizzaszószra pedig kerülhet olajbogyó szemnek és sajtforgács szájnak.

 

Bagoly szendvics

Ha nem csak félelmetes dolgokat tálalnák a gyerekek elé, akkor itt ez a kedves éjszakai állat szendvicsből megformázva. Ehhez szükség lesz zsemlére, amit előtte meg is piríthatunk, baglyonként két-két fasírtgolyóra, mini mozzarella golyóra, fekete olajbogyóra, amit fogpiszkálóval fogassunk a fasírthoz. Paprika csőrnek és esetleg szemöldöknek, végül reszelt sárgarépa vagy snidling tollaknak.

 

Vámpír falatok

A zsemlét krémsajttal kenjük meg, majd az arcát olyan hozzávalókból készítsük el, ami otthon található. A képen, sárgarépa az orra, paprika a csokornyakkendője, fekete olajbogyó a szemöldöke és haja, kapribogyó a szeme és zöldhagymaszár a szája.

 

Kísérleti wrap

Tortilla tekercsekből ilyen mókás vizsgálatot prezentálhatunk gyerekeknek. Pakoljuk tele a tortilla lapokat, tekerjük fel, fogassuk meg fogpiszkálóval, és dekoráljuk a figurákat. Amire szükségünk lehet a tortilla lapokon kívül: olajbogyó, sárgarépa, csemege uborka, saláta, sonka, sajt, paprika, majonéz, mustár...

 

Múmia hot dog

Sok gyerek kedvence a hot dog, amit Halloween este múmiáknak ábrázolva készíthetünk. A felengedett mirelit leveles tésztát először nyújtsuk ki, majd vágjuk csíkokra és tekerjük körbe vele a virsliket. Kapribogyó szemekkel együtt tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. Ketchuppal és mustárral tálaljuk.

Forrás: 1, 2, 3, 4, 5