Jump to content

Többet tudnak, mint azt gondoljuk

2021. 10. 20. 19:00

Az élet egész életünkön át nevel, tanít. A gyermekeinket mi vezetjük rá arra, hogy mi helyes és mi nem. Az elsődleges nevelő közeg a család.

Csakhogy mindezek alapja már az anyaméhben elkezdődik. Az ultrahangnak, főleg a 4D ultrahangnak köszönhetően már láthatjuk a babát azelőtt is, hogy megszületne. Az internetről, könyvből megtudjuk, hogy a várandóság melyik hetében mi történik, de tudod, hogy mi történik még odabent?

 

Látás

Víz alatt mi is becsukjuk a szemünket. Csak úszószemüveg használata mellett pislogunk a víz alá bukva. Ebből azt gondolnánk, hogy a magzatvízben lubickolók babák szeme mindig csukva van. A valóság azonban az, hogy pislognak és még a fényeket, árnyakat is látnak.

Hallás

Az ismert, hogy 16 hetes magzati korban hallják a zajokat, de azt talán nem sejtettük, hogy amit a mama is nagyon hangosnak ítél meg, azt a baba is érzékeli és elszenvedi. A tudósok úgy vélik, hogy már magzati korban felismerik az anya hangját, amely a kötődés kialakulását is segítheti.

Sírás

A szülés utáni legédesebb hang, ha a baba felsír. Ez jelzi ugyanis azt, hogy a tüdő megtelt oxigénnel és képes az önálló légzésre. Tudtad, hogy már az anyaméhen belül is sírhatnak.  

 

Ízlelés

Az vagy, amit megeszel. Tartja a mondás, de azt már kevesen tudják, hogy a kismama által fogyasztott ételek ízmolekuláit már a magzatok is érzékelik. Mindenképp szükséges nagyobb figyelmet fordítani az egészséges táplálkozásra, hogy a vérrendszer segítségével a köldökzsinóron át a magzatvízbe kerülnek ezek az anyagok és a magzat kortyol is belőle.

Ürítés

A vizeletkiválasztás már magzati korban működik. Az első székletürítés azonban a legtöbb esetben csak a születés után történik meg. Legalábbis a legtöbb esetben így van ez. Ritkábban ez már a születés előtt a magzatvízben lezajlik, amely azonban fertőzésveszélyt jelent a baba számára.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pexels (A képek illusztrációk) | Videó: https://www.youtube.com/watch?v=g2P-_SyHro4)