Jump to content

Csokiterápiával a gyermekáldásért

2014. 08. 12. 11:51

Azok a nők, akiknek nehézségei adódnak abban, hogy természetes úton essenek teherbe, hamarosan egy biztonságosabb és kellemesebb eljárásban részesülhetnek, amely a „csokoládé hormonokon” alapszik.

A londoni Imperial College orvosai egy újfajta eljáráson dolgoznak, mely a test saját peteérlelési folyamatát veszi alapul. A szakemberek azt állítják, hogy eddig már 12 kisbaba született ezzel a módszerrel.

Az új módszer a ’kisspeptin’ hormon felhasználásával dolgozik, ezzel a technikával sokkal biztonságosabban teherbe eshetnek a nők, mint a hagyományos, mesterséges megtermékenyítési eljárások segítségével.

A szervezet által természetes módon termelődő hormont még az 1990-es években fedezték fel a pennsylvaniai Hersheyben, és a város nevezetes csokoládéja, a Hersey csokoládé csókjai (Hersey’s Chocolate Kisses) után kapta a nevét. A kisspeptin hormonokról úgy tartják, hogy természetes, problémamentes terhességek során ez felelős a peteérésekért.

Eddig 53 páciens kapott a ’csokoládéhormonokból’ a kutatás során, mely eredményeképpen 12 kisbaba született.

Az eljárás egyik nagy előnye az is, hogy a várandós nők nagy része nem tapasztalt olyan mellékhatásokat (hányást, rosszullétet), melyek a hagyományos mesterséges megtermékenyítések során fel szoktak lépni.

Bár egyes szakemberek önmagában nem tartják bizonyító erejűnek ezt a 12 sikeres terhességet, azt elismerik, hogy a módszer igen bíztató lehet.

(Daily Mail, kép: kissingmatters.com)