Jump to content

Dusan, a 11 éves festőzseni

2014. 05. 23. 11:31

A gyerekek talán már az óvodában sem szívesen rakták saját képeiket Dusan rajzai mellé, a zseniálisan tehetséges kisfiú ugyanis már két évesen kivételes rajztehetségéről volt híres.

A most tizenegy éves szerb kisfiú, Dusan Krtolica két éves kora óta készít részletgazdag, fantáziadús képeket ceruzával és tollal. Boldogan merül el az egészen apró részletekben, olykor nagyítóval kidolgozva a finom árnyalatokat.

Hogy még élethűbb, pontosabb képeket tudjon készíteni, Dusan komoly tanulmányokat is folytatott számos területen: a dinoszauruszok korától kezdve 65 főemlős fajon át egészen az állatok enciklopédiájáig mindent elolvasott. Ez utóbbi, vaskos kötetet, melyet a szüleitől kapott ajándékba, a Daily Mail beszámolója szerint mindössze három hét alatt biflázta be.

Ezek után nem is olyan meglepő, hogy zsenge kora ellenére Dusan már három saját kiállítást tudhat maga mögött. Szorgalmasan dolgozik, hetente 500 papírlapot rajzol tele valódi és a fantáziájából előszökkent állatok képeivel, de lovagokat is szívesen fest. Sikerei ellenére azt tervezi, hogy nem művészként, hanem zoológusként fog majd dolgozni, ha felnő.