Jump to content

Húsvéti készülődés a gyerekekkel

2014. 04. 07. 11:19

Mostanra már egész biztosan húsvéti lázban égnek a gyerekek. Hogy jobban teljen a türelmetlen várakozás, készítsünk velük ünnepi díszeket a lakásba, ajándékot a nagymamának, vagy nyuszis álarcot!

Krumplinyomda

A krumplinyomdázás más alkalmakkor is kiváló szórakozás a gyerekeknek, hiszen nem csak hogy könnyen elkészíthetőek az egyéni lenyomatok, de hozzá még olcsó és egyszerű is, nem igényel különösebb kézügyességet. A burgonya formája viszont remekül adja magát, hogy húsvéti hímes tojásokat nyomtassunk vele.

Válogassunk ki néhány oválisabb formájú kolompárt, vágjuk őket félbe, éles késsel faragjunk beléjük hímes mintákat. Végül a festékeket kenjük el egy-egy műanyag tálon, és már kezdődhet is a húsvéti nyomdázás. Akár az egészen kicsikkel is kipróbálhatjuk, még az ügyetlenkébb markok is remekül elboldogulnak a burgonyákkal.

(Forrás: sassydealz.com)

 

Nyuszibaba

Akár ajándékba is adhatjuk ezeket a bájos nyusziképeket nagymamáknak, rokonoknak. Nem kell hozzá más, csak a csemeték egy nagyobb méretű kinyomtatott portréja. Vágjunk ki egy nyuszi alakú alapot fehér kartonból! Az arc helyére ragasszuk a képet, a testre, a fülre és az arc köré pedig ragasztóval kozmetikai vattapamacsokat rakunk. Bájos talpacskákat is készíthetünk, ha a kisgyerekek talpát festékkel bekenve egy lapra nyomtatjuk, majd azt a nyuszitestre ragasztjuk.

(Forrás: Pintrest, sphotos-b-ord.xx.fbcdn.net)

 

Hímző-tojások

Előszőr készítsük el a csirizt: csomómentesen keverjünk el egy lábosban négy bögre vizet és egy bögre lisztet, majd melegítsük addig, amíg el nem kezd besűrűsödni, majd zárjuk el alatta a tüzet. Nem kell aggódni, ha eleinte még nem a kívánt állagú, miközben hűl, tovább fog sűrűsödni.

A lufikat fújjuk fel a kívánt méretre. Nem kell nagynak lennie, elég, ha csak egy nagyobb tojás alakját veszi fel. A színes hímzőfonalakat nyomkodjuk bele a lisztes masszába, majd óvatosan tekerjük a lufik köré.

Ha kész, lógassuk fel őket egy madzaggal, és hagyjuk megszáradni. Ez körülbelül két-három napba fog telleni. Ha tapintásra már megkeményedtek a fonalak, csak lukasszuk ki a lufikat, és máris kész vannak a húsvéti tojások!

(Forrás: yankeemagazine.com)

Húsvéti nyuszimaszk

Egy fehér papírtányérnak kivágjuk a közepét, kartonból pedig füleket ragasztunk rá. Vágjunk 20 cm-es csíkokat fekete lapokból, majd azt tekerjük fel félig egy ceruzára, hogy jól bepöndörödjenek. A maszkokra spatulából, vagy hurkapálcából készíthetünk nyelet. (Forrás: Pintrest, Britanny Bontrager)

(Kép: cutestpaw.com)