Jump to content

Tartsd kordában a koleszterint természetesen

2016. 03. 29. 18:00

Mindenkinek megvan a maga keresztje, így sokaknak ez a magas koleszterinszint lehet. Kezelésbe lehet venni ezt a problémát is természet erejének felhasználásával.

Nem csak gyógyszeres megoldás létezik arra, hogy a koleszterinszintet kordában lehessen tartani. Sokan nincsen tisztában azzal, hogy számos étel természetes koleszterinszint csökkentő hatóanyagot tartalmaz. Azoknak étrendbe való építésével nemcsak jól lakhatunk, de segít felvenni a harcot ezzel a sokakat érintő problémával.

A gyógyszerrel fenntartásokkal van az ember. Azon túl, hogy kordában tartják a koleszterinszintet, olyan adalékanyagokat is tartalmazhatnak, amely azonban káros lehet egészségünkre. Kiválthatnak allergiás reakciót is. Ezzel szemben a természetes koleszterint csökkentő ételeket bárhol meg lehet vásárolni, így könnyű hozzájutni, és semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak. Nem kell számolni allergiával.

Nemcsak azzal kell tisztában lenni, hogy mely ételek csökkentik a koleszterint, hanem azzal is, hogy melyek növelik azt.

Az Omega-3 zsírsavak igazán kiválóak erre a problémára. Ha természetes módon akarsz Omega-3-hoz hozzájutni, akkor fogyassz halat. A lazac, a tonhal, a szardínia, a pisztráng, a hering kimondottan alkalmasak erre. Készítsd el ételeidet olívaolajjal, használj ételeidhez avokádót, és sokat tettél egészségedért.

A természetes koleszterinszint csökkentő ételek közé tartoznak a rostban gazdag ételek. Ezek között is megkülönböztetünk oldható és nem oldható rostokat. Az oldható rostok igazi segítséget nyújtanak abban, hogy az a fránya, egészségkárosító magas koleszterinszint csökkenjen. Ebben segíthet az alma, a körte, a szilva, a lenmag, a mandula, a földimogyoró, a pisztácia, a répa, a fenyőmag, a lenmag, a dió is.

A diétás ételekhez használt szója nem csak a zsírréteget faragja le testünkről, de csökkenti a koleszterinszintet is. Használj tehát ételeidhez szója készítményeket, úgymint szójabab, szójatej, szójasajt és szójaliszt, valamint tofu.

A természetes koleszterinszintet csökkentő ételek közé tartozik még a spenót, a joghurt, a hagyma, a fokhagyma, a zeller, a soványabb húsok, a brokkoli és a hüvelyesek, a káposzta, a karfiol, a szárazbab, az eper és a szőlő is.

A fent említett alapanyagokból változatos étrend alakítható ki, amely kordában tartja a testünk zsírrétegét is, de a koleszterinszintünket is.

(Forrás: szivinfo.com, huffingtonpost.com.au/kép)