Jump to content

Hatékony énidő

2021. 09. 06. 19:00

Az énidő fontossága különösen nagy, ha az ember többed magával él. Mindenkinek szüksége van egy kis egyedüllétre.

Énideje azoknak sokkal több adatik, akik egyedül élnek, azonban éppen ez az egyedüllét adhat okot a bánatra is. Hangsúlyozzuk, hogy az, hogy valaki egyedül van, nem jelenti azt, hogy magányos is. Nagy társasági életet is lehet élni az egyedüllét mellett, vagyis énidőre így is szükség van. Az sem mindegy azonban, hogy a magunkra fordított időt mire használjuk. 

A természetben

Keress egy helyet, ami lenyűgöz, ami nyugalmas és jó érzéssel tölt el, ha ott lehetsz. Ülj le, vagy feküdj le és hallgasd, hogy mit „beszél” a természet. A gondolataid cikázhatnak a tudat alatt, de talán néhány percre teljesen ki tudsz kapcsolni és el tudsz vonatkoztatni a mindennapoktól.

A konyhában

Készíts ételeket. Igyekezz ne azzal foglalkozni, hogyan fog sikerülni. Egyszerűen csak azért csináld, mert kedved leled benne. Ennek megfelelően az eredmény is olyan lehet. Próbálkozz bátran! Kóstolj bele!

 

Otthoni luxus

Engedj magadnak fürdővizet és teleped meg a kádban kis időre. Ne legyen semmi zaj, csak magadra figyelj. Élvezd, ahogy a víz körbe ölel! Nemcsak a tested tisztul, hanem a lelked is. Ezután vegyél a kezedbe egy rég megkezdett könyvet és olvass!

 

Mozgásban

Ha úgy érzed, hogy sok az energiád és nem bírsz magaddal, akkor add meg a testednek azt a lehetőséget, hogy a feszültségtől mozgás formájában szabaduljon meg. Lehet, hogy elfáradsz, de egyben elégedettséget is fogsz érezni.

Hobbiban

Van valami, amit imádsz csinálni, de folyton halasztod a munkáid miatt? Seperd a munkát félre énidőben és hódolj annak az elfoglaltságnak, amelyet szívesen teszek.

Apró szépségek és örömök

Nagy hibánk, hogy csak a nagy dolgoknak örülünk, de amint elérjük azokat, máris újabbat keresünk. A boldogság és a szépség mindig körülötted van, csak azt észre kell venned. Méghozzá olyan apróságban, hogy süt a nap, csiripel a madár, a kutyád kedvesen szalad eléd üdvözölni, vagy hogy a szomszéd rád mosolygott.

Semmittevés

Néha a legjobb énidő az, ha nem csinálunk semmit. Az igazi pihenés kijár a testnek és a léleknek, ezért időt kell arra szánni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)