Jump to content

A nehézség nem könnyű

2019. 11. 26. 19:00

Az élet adhat boldogságot és keserűséget is. Sőt, biztosan kell számolni mindegyikkel, már csak az nem mindegy, hogy milyen arányban történik ez meg.

Nehézségekkel mindenképp számolni kell az életben és ez nem függ anyagi jólléttől, egészségtől sem. Még a látszólag biztos alapok, a stabil életvezetés, a megfontoltság mellett is bekövetkezhetnek váratlan helyzetek, ráadásul nem feltétlenül a boldogságot erősítők.

A nehézségek mindig is „színesítik” az életünket, de az nem mindegy, hogy azok milyen mértékűek és hogyan reagálunk azokra. Probléma adódhat a magánéletünkben, megváltozhat az egészségi állapotunk, és a munkahelyen is történhetnek negatív változások. Olykor ezek egyszerre jelentkeznek. A szegény embert még az ág is húzza érzésből talpra állni a fontos, de nehéz feladat.

A krízis nehéz időszakot jelent, de abból a legfőbb cél kimászni. Mindezt a túlélésért tesszük. Nem akarjuk a saját erősségünket bizonyítani – pláne, ha épp fogyóban van -, és nem cél másnak sem megmutatni. Egy a lényeg, hogy a krízishelyzetet átvészeljük, túléljük.

Van, hogy a nehéz helyzetekben csak magunkra számíthatunk, és mégis megoldódik a probléma, de sokat segít, ha a gondunkat megoszthatjuk másokkal.

A problémák betörhetnek váratlanul, de számíthatunk is rájuk, mégis az a legfontosabb, hogy ne dugjuk homokba a fejünket. Nem visz előre az sem, ha túl sokat gondolkodunk a miérteken? A sebek nyalogatása nem visz a megoldás felé. A baj már a nyakunkban van, a miértekre nincs értelme választ keresni. Az erőnket és a figyelmünket fordítsuk a probléma felé, fogadjuk el a történteket, és ideje a megoldáson gondolkodni.

A nehézség sosem jön jókor, azonban van, amikor a gyengénél is gyengébbnek érezzük magunkat arra, hogy épen kimásszunk a bajból. A muszáj az úr, és kénytelenek vagyunk a maradék erőnkkel gazdálkodni. Ha egyedül nem megy, még mindig ott van annak a lehetősége, hogy segítséget kérjünk. Nem szégyen az, sőt igazából jó önismeretet jelent az, ha belátjuk, egyedül nem fog menni a probléma megoldása.

Kerülhetünk nagyon nehéz időszakokba és ilyenkor mindig kellenek célok és álmok, amelyek életben tartanak, amelyek erőt adnak a nehézségek leküzdéséhez. Ezenkívül azonban saját élettani szükségleteinkre is ügyelni kell. Előfordul ugyanis, hogy bánatunkban vagy éppen a gond megoldására törekedve elfelejtünk enni, inni, valamint az alvás minősége és mennyiség megszenvedheti ezt.

Még krízis idején is foglalkozni kell önmagunkkal. Engedni kell az érzelmek felszínre kerülését, az még nem a gyengeség jele. Sőt, az elfogadás, az elengedés, a megoldás része lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)